© Shutterstock

Parket eist 8 maanden cel voor intrafamiliaal geweld: “Zij gooide de aardbeien tegen de muur, hij smeet een fles water naar haar”

Sint-Amands -

Een 60-jarige man uit Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) stond in Mechelen voor de correctionele rechtbank voor feiten van intrafamiliaal geweld. Zo zou hij een fles water naar zijn vrouw hebben gegooid en ook een contactverbod genegeerd hebben.

Het onderzoek naar de feiten werd in het voorjaar van 2023 opgestart. Toen kreeg de politie een verontrustende melding van het CLB dat een 7-jarig kind op school had verteld dat haar mama bijna gewurgd was door haar partner en dat haar tanden waren uitgeslagen. De vrouw in kwestie werd ondervraagd en bevestigde dat er een incident was geweest. “Maar ze maakte geen melding van een wurgpoging. Wel zei ze bij haar kledij te zijn vastgenomen”, aldus de openbare aanklager.

“Het huis- en contactverbod maakte maar weinig indruk op meneer. Vlak na de zitting van de familierechtbank benaderde hij zijn echtgenote opnieuw”

Openbare aanklager

De feiten mondden voor de man uit in een huis- en contactverbod. “Maar die beslissing maakte maar weinig indruk op meneer. Vlak na de zitting van de familierechtbank benaderde hij zijn echtgenote opnieuw. Dat was op camerabeelden te zien. Korte tijd later ontmoetten de twee mekaar opnieuw aan een postkantoor en nam de man een dominante houding aan.” Hij verklaarde dat hij niet zou geweten hebben dat een huisverbod ook een contactverbod inhield. Het parket vroeg 8 maanden voorwaardelijke celstraf.

Nog steeds een koppel

De Sint-Amandsenaar liet zich bijstaan door advocaat Manu Bande. “Het koppel heeft nog steeds een relatie”, zei de strafpleiter. “Wat is er die dag gebeurd? Mijn cliënt was aardbeien gaan halen. Toen zijn vrouw binnenkwam, ontstond er een discussie en heeft ze de aardbeien tegen de muur gegooid. Hij heeft als reactie dan een fles water in haar richting gegooid en er is geduwd en getrokken.” De advocaat ontkende de poging tot wurging en ook dat haar tanden waren uitgeslagen. “Hij ziet zijn gezin nog steeds graag. Mevrouw zegt zelf dat men in deze zaak van een mug een olifant heeft gemaakt.”

“Mijn cliënt ziet zijn gezin nog steeds graag. Mevrouw zegt zelf dat men in deze zaak van een mug een olifant heeft gemaakt”

Manu Bande

Advocaat

De raadsman vroeg om zijn cliënt een traject te laten volgen voor de gezinsopvolgingskamer van de correctionele rechtbank. De rechtbank doet op 22 mei uitspraak in de zaak. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen