De spoorwegtunnel werd eind april onder het spoor geschoven, waardoor de F4 een tijdlang afgesloten werd.© IF

Fietssnelweg F4 heropent sneller dan verwacht na aanleg tunnel onder spoor

Melsele -

Onlangs werd er een tunnel onder het spoor geschoven ter hoogte van de Melseelse Gentstraat, waardoor fietssnelweg F4 een tijdlang onderbroken werd. Dat euvel wordt op maandag 13 mei vroeger dan verwacht verholpen.

Dieter Verschooren

De gemeente Beveren werkt samen met Infrabel aan een plan om alle spooroverwegen conflictvrij te maken, om gevaarlijke situaties te vermijden. Er verschijnen immers nog regelmatig beelden van mensen die de sporen kruisen ondanks de rode lampen.

LEES OOK. Opnieuw wordt overweg definitief afgesloten (en er zullen er nog volgen): “Het wordt wennen voor heel wat inwoners”

Met behulp van tunnels en bruggen worden de ook in Beveren spooroverwegen op termijn veiliger. Ter hoogte van de Gentstraat heeft men op 20 april een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor geschoven. “Omwille van deze operatie was de veel gebruikte fietssnelweg F4 plaatselijk volledig opgebroken, waardoor fietsers een maand lang een omleiding moesten volgen”, zegt schepen van Openbare Werken Jeroen Verhulst (CD&V). “Na inschuiven van de tunnel werd de fietssnelweg met prioriteit opnieuw aangelegd.”

“Vanaf maandagavond 13 mei zal de F4 terug opengesteld worden, dat is vier dagen vroeger dan voorzien. Op de effectieve ingebruikname van de fiets- en voetgangerstunnel is het wel nog even wachten tot augustus.”

Spoorwegbrug Appelstraat

Intussen heeft Infrabel een omgevingsvergunning ingediend voor de aanleg van een spoorwegbrug ter hoogte van de Appelstraat. Die zal het gemotoriseerd verkeer over het spoor leiden tussen de Appelstraat en de nieuwe parallelweg naast het spoor. De bouw van deze brug is door Infrabel voorzien in 2025.

“De afgelopen maanden zijn het merendeel van de gronden voor de realisatie van de spoorwegbrug en de vrijwaring van het woonuitbreidingsgebied door de gemeente aangekocht”, zegt schepen Verhulst daarover. “Parallel daaraan is het uitvoeringsdossier voor de heraanleg van de Spoorweglaan in opmaak en werd het ontwerp voor de beloofde achterontsluiting voor de woningen gelegen in de Spoorweglaan tussen het rondpunt en het station van Melsele opgestart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER