Ook de tuin van Evy’s Goes Nature aan de Zwaanaardestraat in Sinaai is vrij te bezoeken tijdens de Open Tuindagen.© ivan elegeert

Van strak over romantisch tot ecologisch: Wase tuinen gooien poorten open

Stekene/Lokeren/SInt-Niklaas/Sint-Gillis-Waas -

Tuinliefhebbers kunnen tijdens het komend Pinksterweekend weer hun groene hart ophalen tijdens het Wase Open Tuin weekend. Op sommige plekken gaan er ook kleine evenementen door en er kunnen zelfs vaste planten gekocht worden.

Ivan Elegeert

Van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei kan u in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen een bezoek brengen aan een hele reeks privétuinen. Negen eigenaars in onder andere Stekene, Hulst, Sint-Gillis-Waas, Nieuwkerken, Sinaai en Lokeren stellen hun tuinen open voor het grote publiek. U kunt er inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen of een praatje maken met de eigenaars-tuiniers.

Bloemschikken

Het aanbod is heel divers. Van een strakke siertuin over een bloementuin voor de bijtjes, een romantische cottagetuin, een vijvertuin, een groentuin met serre en een ecologische tuin, tot een bloemenpluktuin. Elke tuineigenaar zal de bezoekers graag te woord staan met uitleg en info over de aanleg en het onderhoud. Bij een aantal tuinen loopt er ook tentoonstellingen, is er poëzie in de tuin of gaan er demonstraties bloemschikken door. Een aantal eigenaars biedt u ook de kans om aan zeer democratische prijzen vaste planten aan te kopen.

Alle tuinen zijn tussen 10 en 18 uur gratis te bezoeken. Een aantal tuinen zijn niet open op zaterdag. Meer info en alle adressen zijn terug te vinden op www.opentuin-waasland.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER