zaterdag 26 mei 2018 - Bedrijven
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Economie

Gerechtelijke reorganisatie voor Groep Casters

GenkDe rechtbank van Koophandel afdeling Tongeren heeft vrijdag zijn goedkeuring gehecht aan het verzoekschrift voor een gerechtelijke reorganisatie (het vroegere WCO) die het Genkse beton- en wegenbouwbedrijf Casters Algemene Ondernemingen heeft aangevraagd.

Het verzoekschrift werd een paar weken geleden ingediend. Dat betekent dat het bedrijf van Bart Casters tot midden oktober de tijd krijgt om onder leiding van een gedelegeerd rechter een reorganisatieplan op te stellen. Over dat plan moet er tevens een collectief akkoord bereikt worden met de schuldeisers. Ook de rechtbank moet zijn fiat geven aan het plan. Een paar maanden eerder had de Groep Casters ook al een ondernemingsbemiddelaar aangevraagd.

De Groep Casters werd opgericht door geboren Diepenbekenaar Bart Casters, ook bekend als voorzitter van voetbalclub Sporting Hasselt. In 2010 investeerde hij nog ruim 10 miljoen euro in een nieuwe bedrijfssite in Genk. De groep bedrijven rond Casters Algemene Ondernemingen groeide snel en telt momenteel 150 medewerkers. Volgens insiders zat de Groep Casters vaak geprangd tussen grote internationale betonbedrijven, die de groep Casters aanzetten tot zeer lage prijzen. Volgens de laatste jaarrekeningen neergelegd bij de Nationale Bank, vertoonde de jaarrekening van de spilvennootschap Casters Beton een negatief eigen vermogen van een half miljoen euro en een gecumuleerd verlies van 750.000 euro.(dc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws