Voetbal Challenger Pro League: KV Oostende

Positief nieuws bij KV Oostende: tribunedossier is geregeld, overname gaat in goede richting

Werner Van Oosterwyck (rechts).© KV Oostende

Oostende -

Positief nieuws voor KV Oostende: voorlopig bewindvoerder Werner Van Oosterwyck benadrukt dat de overnamegesprekken met het investeringsfonds Apex Capital Global LLC gunstig verlopen. Verder had hij ook positief nieuws over de belasting- en tribunedossiers.

Peter Rossel

“We zijn vergevorderd met het investeringsfonds Apex Capital Global LLC”, zegt Van Oosterwyck op de website van KV Oostende. “Alle gesprekken verlopen in volledige transparantie. Men wil hier een positief verhaal schrijven. Er moeten echter nog enkele handtekeningen worden gezet en zolang dat én de kapitaalsinjectie niet zijn gebeurd, is de overname niet volledig. Maar alles evolueert wel in positieve zin. Verscheidene aandeelhouders waren constructief en zetten ook al hun handtekening om een aandelenoverdracht te bekrachtigen, maar twee aandeelhouders weigeren dit voorlopig. De gesprekken hiervoor zijn lopende. Advocatenkantoor DLA Piper en clubadvocaat Dimitri Dedecker ondersteunen ons hierin goed. Apex Capital Global wil honderd procent van de aandelen verkrijgen – wat normaal is. We zijn er dus nog niet helemaal”, zegt Van Oosterwyck, die ook meegeeft dat er nog twee andere geïnteresseerde partijen zijn. Met hen is KVO niet zo vergevorderd. “Zolang er niets ondertekend is, houden wij echter onze ogen en oren open.”

Akkoord met Coucke

Verder liet Van Oosterwyck weten dat de belastings- en tribunedossiers intussen geregeld zijn. “Met de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) werd een faire deal beklonken en ook met de NV Stadion – de vennootschap van Marc Coucke – werd een overeenkomst bereikt over de tribune. Dat waren twee cruciale dossiers om de club te kunnen overlaten”, beseft de voorlopig bewindvoerder. “Het behoud was echt wel belangrijk in het hele overnamedossier. Op extrasportief vlak ben ik nog altijd optimistisch, maar het einddoel is nog niet helemaal bereikt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus