© Photo News

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee op twee voor Gaviria en Quick Step in Ronde van Guangxi

Fernando Gaviria heeft na de eerste ook de tweede etappe in de Ronde van Guangxi in China gewonnen, de laatste Worldtour-wedstrijd van het seizoen. Na 156,7 kilometer tussen Qinzhou en Nanning was de 23-jarige Colombiaan van Quick Step opnieuw de snelste in de sprint, goed voor zijn twaalfde zege van het seizoen en de 54e voor de ploeg van Patrick Lefevere. And still counting...

vml

De etappe, waar onderweg via drie tussensprinten bonificatieseconden te rapen vielen, kende een nerveus begin. Na 18 km volgde immers de eerste tussensprint met drie, twee of één seconde winst en dus wilden de renners die mikten op een klassement hun kans wagen: pogingen van Silvan Dillier (BMC) en Tim Wellens (Lotto Soudal), draaien op niets uit. Wel pikten wat later Wilco Kelderman (Sunweb), Jack Haig (Orica-Scott) en Nicolas Roche (BMC) respectievelijk drie, twee en één seconde mee.

Daarna keerde de rust nog niet meteen terug in het peloton en reed een groepje van zeven zo’n 20 seconden vooruit met Daniel Oss (BMC), Daniil Fominykh (Astana), Matej Mohoric (UAE Team Emirates), Daniel Teklehaimanot (Dimension Data), Marco Mathis (Katusha-Alpecin), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en onze landgenoot Jens Keukeleire (Orica-Scott). Het peloton liet niet begaan, pas na 30 km slaagden enkele renners erin om te ontsnappen: Silvan Dillier (BMC), ook donderdag al mee in de vroege vlucht, Jonathan Lastra (Caja Rural) en Wang Meiyin (Bahrein-Merida).

Maximaal reden ze 4:15 bonus bij elkaar waarna het peloton, met Quick-Step Floors, LottoNL-Jumbo en enkele andere sprintersploegen op kop, het commando voerden. Dillier raapte de volle buit mee in de twee volgende tussensprinten, maar de bonus van de koplopers was intussen wel fel gezakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Gendt valt aan

Op 14 km van het eind telden de vluchters nog slechts een halve minuut, een kansloze missie dus en uit het peloton maakte Thomas De Gendt de sprong nog naar het trio en sloot hij op 10 km bij hen aan. Een extra man in steun die hen op 5 km van het eind achter liet en op zoek ging naar de zege.

Maar ook De Gendt bleek niet opgewassen tegen het peloton dat hem bij de lurven vatte op zo’n 4 km van de finish in Nanning. In de sprint, op een lichtjes hellende finish, stond geen maat op Fernando Gaviria die zijn twaalfde overwinning van het seizoen boekte, zijn tweede op rij in China.

Gaviria boekte zijn twaalfde overwinning van het seizoen, zijn zevende in de World Tour na de etappe van donderdag, vier ritzeges in de Giro en één in de Tirreno-Adriatico en blijft ook de leider met vijf seconden voorsprong op Silvan Dillier. Zaterdag staat de derde etappe op het programma, een rit over 125 kilometer in Nanning. De Ronde van Guangxi eindigt volgende week dinsdag.

Uitslag:

1. Fernando Gaviria (Quick Step Floors) in 3u43:54 aan 41.9 km/u gemiddeld

2. Max Walscheid (Team Sunweb)

3. Wouter Wippert (Cannondale-Drapac)

4. Matteo Pelucchi (Bora-Hansgrohe)

5. Mekseb Debesay (Dimension Data)

6. Magnus Kort Nielsen (Orica-Scott)

7. Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida)

8. Federico Zurlo (UAE Team Emirates)

9. Daniel Oss (BMC)

10. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)

Stand:

1. Fernando Gaviria (Col/QST) 6u03:35 (gem. 43.58km/u)

2. Silvan Dillier (Zwi/BMC) op 0:05

3. Max Walscheid (Dui/SUN) 0:14

4. Dylan Groenewegen (Ned/TLJ) 0:14

5. Wouter Wippert (Ned/CDT) 0:16

6. Andriy Grivko (Oek/AST) 0:16

7. Pascal Ackermann (Dui/BOH) 0:16

8. Wilco Kelderman (Ned/SUN) 0:17

9. Rémi Cavagna (Fra/QST) 0:17

10. Jonathan Lastra (Spa/CJR) 0:17

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen