Hugo Sigal ontroerd door eerbetoon aan Nicole & Hugo op Songfestival: “Onvoorstelbaar”

Hugo Sigal (76) is enorm aangedaan door het onverwachte eerbetoon aan hem en zijn Nicole dinsdagavond op het Eurovisiesongfestival. “Onvoorstelbaar”, reageert de zanger op radiozender JOE.

wvb

In 1973 zorgden Nicole en Hugo voor een tot dan ongezien fenomeen op het podium van het Songfestival: zang en dans combineren. En dat in hun legendarische paarse pakjes, die ze overigens zelf ontwierpen. “Ze schreven geschiedenis”, sprak presentatrice Malin Åkerman in aanloop naar de puntenuitreiking.

LEES OOK. Eurovisiesongfestival brengt mooi eerbetoon aan Nicole & Hugo: “Hugo, je bent in onze gedachten”

Erkenning

Helemaal uit de lucht vallen deed de zanger niet. Vaste commentaarstem Peter Van de Veire had hem namelijk al verklapt dat “er iets zou gebeuren.” Maar Sigal is daarom niet minder aangenaam verrast door de ode. “Het was zo mooi”, reageert hij bij radiozender JOE. “Het is heel jammer dat Nicole gestorven is en we nu pas, na 52 jaar, de erkenning krijgen dat we toch wel iets betekend hebben. Het is toch wel iets fantastisch geweest.”

LEES OOK. Legendarische paarse Songfestivalpakjes samen met Nicole gecremeerd: “Ik wou dat die kostuums bij Colleke bleven”

Presentatrice Anke Buckinx poneert dat het iconische duo wellicht laatst is geëindigd omdat ze hun tijd zo ver vooruit waren. “Ik heb het al die jaren gezegd: we waren gewoon te vroeg, en dat is gisteren nog eens bewezen”, treedt Hugo bij. “Maar ik vind het zo mooi tegenover Nicole dat ze dat hebben gedaan. Op dat moment wisten we wel dat we gingen opvallen door onze kostuums en danspasjes, maar we hebben er nooit bij stil gestaan dat we zo’n trendsetters zouden zijn. Helaas waren we daar toen te vroeg mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER