© © VRT

Daarom wil Marijn Devalck liever stoppen met F.C. De Kampioenen

Op 20 december is het zover, dan komt ‘F.C. De Kampioenen: Forever’ uit in de bioscoop. Voor acteur Marijn Devalck - in heel Vlaanderen bekend als Balthazar Boma - mag het de laatste film in de reeks zijn. Hij zou er graag mee stoppen, een punt zetten achter de vertolking van zijn legendarische personage. Dat vertelt hij dinsdag in Dag Allemaal.

nadb

Tijdens de opnamen van de derde film van F.C. De Kampioenen was Marijn Devalck (66) niet helemaal zichzelf. Hij voelde zich er niet langer thuis.

“Voor de derde film zijn we samengekomen in januari 2016”, vertelt de acteur in Dag Allemaal. “Na de eerste lezing kwam ik thuis met een tergend gevoel. Het gevoel dat ik er niet meer bijhoor… Dat ik het niet graag meer doe.”

“Ik voel de goesting niet meer”

Een gevoel dat volgens hem voornamelijk bij zichzelf te zoeken is. “Ik voel de behoefte niet meer om Boma te spelen”, klinkt het. “Om te acteren tout court. Ik heb ‘De Kampioenen’ altijd gerespecteerd, heb de ploeg nooit in de steek gelaten. (...) Maar ik voel de goesting niet meer.”

© independent films

Bovendien had Devalck ook zijn twijfels bij het scenario, terwijl zijn collega’s wel dolenthousiast waren. Zelf had hij liever gezien dat ‘De Kampioenen’ in de richting van ‘Van Vlees En Bloed’ waren geëvolueerd.

“Ernstige acteurs maar situaties die het geheel grappig maken”, zegt hij. “Niet dat ‘De Kampioenen even serieus moest zijn, maar soms begon de reeks naar kindertheater te neigen. Dat kon toch niet de bedoeling zijn. Vind ík, hé! Maar bon, na 27 jaar en 7 regisseurs is het niet abnormaal dat ik vond dat we het stilaan wel hadden gehad. Zonder afbreuk te willen doen aan het feit dat wij televisiegeschiedenis hebben geschreven.”

Met deze nieuwe film wil Marijn Devalck eindigen in schoonheid: “Het is een mooie film geworden, echt waar. Jan Verheyen heeft dat schitterend gedaan.”

© VRT-TV1

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer