© EPA-EFE

Man die minderjarigen lokte met valse Facebook-profielen veroordeeld tot 3 jaar cel

Een 29-jarige man die via Facebook minderjarige jongens en meisjes opzocht en hen ertoe probeerde te brengen naaktfoto’s te delen, is al voor de derde maal veroordeeld door de Brusselse correctionele rechtbank. In maart veroordeelde die hem nog tot een gevangenisstraf van 40 maanden en momenteel staat de twintiger onder elektronisch toezicht, omdat hij nog meer nieuwe slachtoffers zou gemaakt hebben. Dit keer legde de rechtbank hem een celstraf van 3 jaar op.

De twintiger had in 2011 al een opschorting gekregen voor gelijkaardige feiten, maar nog tijdens dat proces was hij al nieuwe feiten aan het plegen. Een cursus bij een gespecialiseerd centrum voor zedendelinquenten haalde evenmin iets uit.

Op Facebook maakte de twintiger een reeks valse profielen aan waarmee hij vervolgens een tiental minderjarigen contacteerde. Met valse profielen van jonge meisjes legde hij contact met minderjarige jongens en omgekeerd om hen vervolgens ertoe te proberen bewegen hem naaktfoto’s door te sturen. Kreeg hij naaktfoto’s van één van zijn vrouwelijke slachtoffers, dan gebruikte hij die in chatgesprekken met jongens om ook van hen dergelijke beelden te krijgen, en vice versa.

Voor die feiten werd hij in maart nog tot 40 maanden cel veroordeeld, maar tegen die straf ging hij in beroep. Ditmaal stond hij terecht, omdat hij op exact dezelfde manier andere minderjarigen benaderd had. Eén meisje viel hij zelfs gedurende een jaar zowat dagelijks lastig, met soms zeer expliciete tekstberichten.

Het parket eiste dit keer 5 jaar cel, en wees erop dat er nog een gerechtelijk onderzoek loopt tegen de twintiger voor nieuwe, gelijkaardige feiten.

De rechtbank toonde zich uiteindelijk milder en veroordeelde de man tot 3 jaar cel.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer