© Photo News

Amerikaans marinevliegtuig met elf inzittenden crasht vlakbij Japan

Een Amerikaans marinevliegtuig met elf inzittenden is niet ver van de Japanse kust neergestort in de Stille Oceaan. Dat meldt de marine. Acht mensen werden al gered, nog drie inzittenden worden vermist, zegt de Japanse minister van Defensie.

gjs

Het vliegtuig was op het moment van de crash op weg naar het vliegdekschip Ronald Reagan, dat in de Filipijnse Zee ligt. Het toestel is om een nog onduidelijke reden in zee gestort ten zuidoosten voor de kust van het Japanse eiland Okinawa, in de Oost-Chinese Zee.

Het vliegtuig was op weg naar de USS Ronald Reagan, een Amerikaans supervliegdekschip, gelegen in de Filipijnenzee, weten verschillende Amerikaanse media. De Ronald Reagan neemt deel aan een gemeenschappelijke militaire oefening met de Japanse Zelfverdedigingstroepen - het Japanse leger, zegt minister Itsunori Onodera.

Het personeel van het vliegdekschip is met een zoek- en reddingsactie begonnen. Met succes, zegt het Japanse persagentschap NHK, dat laat weten dat er al acht van de elf inzittenden - crew en passagiers - gered zijn.

Over de identiteit van de inzittenden werd nog niets meegedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER