Iedereen wou blijkbaar Joeri Fransen en andere ex-deelnemers van talentenshows nog eens zien.© Kris Van Exel

KIJKCIJFERS. ‘Sing again’ neemt vliegende start, ‘Niks te zien’ werd amper gezien

In de kijkcijferlijst van 29 april tot 5 mei, inclusief alle uitgestelde kijkers, zien we hoge pieken en ferme dalen voor Play4. VTM doet met Sing again veel beter dan met The Voice van Vlaanderen.

Er zat dit seizoen geen sleet op De mol. De halve finale scoorde 1.353.772 kijkers, compleet in lijn met de vorige weken. Met top tien-noteringen voor Nonkels en Blind gekocht heeft Play4 nog twee andere broodnodige hits beet. Want op sommige momenten is het huilen met de pet op. Het perfecte plaatje met Manu Van Acker kwam na een week uitgesteld kijken uit op amper 122.650 kijkers. Afgelopen zaterdag waren het er 88.136.

Ook op vrijdag loopt het mis. Een herhaling van Nonkels in de vooravond is dan het “best” bekeken Play-programma met 115.699 kijkers. De rest (films en sport) zit onder de 100.000, ofwel onder een zoveelste aflevering van Sturm der liebe (101.262) op VTMGold.

Ook bij de VRT zijn momenteel enkele nieuwe programma’s te vinden die niet aanslaan. Door de bomen was een gewaagd experiment, maar is definitief geen grote hit. De derde aflevering kwam uit op 504.573, nauwelijks beter dan de week voordien. Nog zo’n programma is Niks te zien van de blinde Karl Meesters. Slechts 448.222 voor de première, we hadden ook niet meer verwacht. Voor wie zich afvraagt hoe het Groeien & bloeien vergaat: dat zit de voorbije weken constant rond 450.000 kijkers, zowat de ondergrens van VRT1 in primetime.

Het meest intrigerende cijfer is telkens dat van FC De Kampioenen. Dat steeg met uitgesteld kijken van 648.632 naar 680.412. Met andere woorden: er zijn elke week mensen die de aflevering van de voorbije zaterdag opvragen “omdat ze die gemist hebben”. Terwijl die afleveringen al oneindig zijn heruitgezonden en elke dag van het jaar op VRTMAX staan.

En Sing again? Het is geleden van K2 zoekt K3 in 2021 dat nieuw amusement op VTM zo sterk startte. Helaas zijn er maar vier afleveringen gepland. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER