Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Nieuwe ziekenhuisfictie en literatuur: dit mag u niet missen op tv vanavond

Wim Helsen in ‘Winteruur.Beeld VRT

Na een hele dag winterweer getrotseerd te hebben, heeft u wel een rustig avondje voor de buis verdiend. Hoe voelt het om als homo op te groeien? Die vraag beantwoordt de Britse documentaire Growing up Gay vanavond op één. Wim Helsen ontvangt daarna Tsar B in Winteruur. Liever ontspanning? VIJF brengt een nagelnieuwe ziekenhuisserie. 

Winteruur

R&b-zangeres Tsar B - Justine Bourgeus - mag in het mini-literatuurprogramma van Wim Helsen komen vertellen over haar favoriete tekst en de schoonheid van het geschreven woord. Nadat labrador Boris stierf, heeft Helsen een nieuwe sidekick.

Om 23.05 uur op Canvas.

Growing up Gay

Opgroeien met een andere geaardheid is vandaag nog steeds geen sinecure. LGBT-jongeren krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. In deze Britse documentaire doorbreekt Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, het taboe.

Om 21.25  uur op één.

New Amsterdam

Ziekenhuisreeksen, ze schieten als paddestoelen uit de grond, maar zijn zelden om over naar huis te schrijven. Toch willen we deze kans geven. Deze nieuwe reeks speelt zich af in een openbaar ziekenhuis in New York. Ryan Eggold (90210 en Blacklist) neemt de rol van sexy arts voor zijn rekening.

Om 20.35 uur op VIJF.

Genocide in Twente

Een studente uit het Nederlandse Enschede met Armeense roots gaat in deze documentaire op zoek naar haar familiegeschiedenis. Haar grootvader overleefde de Armeense genocide tijdens de Eerste Wereldoorlog en dat thema ligt nog altijd uiterst gevoelig in de Turkse gemeenschap.

Om 22.30 uur op NPO3.

O amor é único

Na een liefdeloos huwelijk van 66 jaar begint de 80-jarige Braziliaanse weduwe Dona Alva, alias ‘de machovrouw’, in deze documentaire aan een moedige zoektocht naar echte liefde.

Om 23 uur op NPO2.

Liever naar de bioscoop? Dit is het beste wat de bioscopen deze week te bieden hebben.