Logeren vlakbij de Efteling: een grotemensenhotel dat vooral kindjes blij wil maken

Er was eens een grotemensenhotel dat vooral de kindjes blij wilde maken. Een hotel dat weliswaar niet gemaakt was van peperkoek, maar wel een hotel dat de bezoekertjes van het Sprookjesbos nog even verder liet dromen. Een hotel waar de kaboutertjes elk hun eigen paddenstoeltje kregen en de reuzen tevreden konden terugblikken op de dag.

Kurt Vermeersch

Concept

Guesthouse Hotel Kaatsheuvel ligt op amper 500 meter van de Efteling en mikt resoluut op gezinnen die het pretpark bezoeken. Met zes in bed na een dagje slenteren in het Sprookjesbos is hier geen verre droom maar dagdagelijkse werkelijkheid. Bij de inrichting van het hotel is alleen rekening gehouden met wat gezinnen nodig hebben na een dagje pretpark: een restaurant waar nog makkelijk een snelle hap kan besteld worden, een ruimte waar de kinderen nog hun laatste greintje energie kwijt kunnen, een badkamer waar de vermoeidheid van de dag kan weggespoeld worden en een slaapplaats waar de dromen nog eens tot leven komen.

Logies

De kamers in het Guesthouse Hotel zijn nieuw en heel praktisch ingericht. Gezinnen van 4, 5, 6 en zelfs 8 vinden hier makkelijk een kamer die past. Stapelbedden of een masterbed met uitschuifbare kinderbedden zorgen voor een extra attractie op een al lange dag en nodigen de kinderen uit voor een sprookjesnacht. Ook de badkamer is de perfecte “kidswash”. Allemaal samen in de douche is geen probleem. Als iedereen gewassen is, is de badkamer in no time weer opgeruimd. Nog een detail waar de kinderen ons meteen op wezen: het traditionele nachtkastje is vervangen door een opbergvakje. “Hier kan ik mijn leesboek straks steken. Of mijn armbandje en het plan van de Efteling kan hier liggen, dan kan ik er voor het slapengaan nog even naar kijken.”

Restaurant

Op de menukaart in het restaurant neemt het kinder-gedeelte meer plaats in dan het deel voor de volwassenen. Bovendien kun je makkelijk combineren en switchen tussen beide kaarten. Het broodvoorgerecht van de ouders met de komkommerstaafjes voor de kinderen viel bij ons in de smaak. Het personeel wijst je trouwens direct op de verschillende mogelijkheden.

In het restaurant werd ’s morgen ook het ontbijt geserveerd. Alles was er aanwezig om de dag goed te beginnen. Als we dan toch één opmerking mogen maken: wij waren wat later en het vers fruit was al bijna verdwenen en werd niet meteen aangevuld.

Speelruimte

Op de eerste verdieping is er centraal een bar, voor de ouders dus. Maar de eerste verdieping is vooral een speelhal voor de kinderen. Binnen liggen gezelschapsspelen, lees- en kleurboeken en blokken en staan er kleine keukentjes, zodat de allerkleinsten nog hun eigen sprookje kunnen maken. Buiten, op een volledig afgesloten binnenkoer, staan klimrekjes, glijbanen en schommels. Terwijl de ouders genieten van een glaasje kunnen de kinderen hier zeker nog hun laatste greintje energie kwijt.

Conclusie

Guesthouse Kaatsheuvel lost volledig de verwachtingen van “pretparkgezinnen” in. Op amper 500 meter van het park, gratis parking bij het hotel, genoeg plaats om de laatste energie kwijt te kunnen, een kindvriendelijk restaurant en een slaapkamer waar ieder gezinslid zijn slaapplaats vindt. Het sprookjesbos is een beetje groter geworden.

Score: 4/5

Prijsvoorbeeld: een Bunkhouse Room met 6 persoonsbed (2 volwassenen en 4 kinderen) kost op zaterdag 13 oktober 97,65 euro. Ontbijt kost 9 euro per persoon. Een arrangement voor 2 volwassenen en 4 kinderen met overnachting, ontbijt en entree tot het park kost 363,83 euro. Kinderen onder de drie jaar verblijven gratis, en mogen ook gratis binnen in de Efteling.

guesthousehotel.nl/efteling

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer