© hbvl

Gestolen auto van Truienaar gebruikt bij ontsnapping uit gevangenis Lantin

De BMW van Truienaar Kevin Hansoul is gebruikt bij de ontsnapping van een gedetineerde uit de gevangenis van Lantin. De ontsnapte Moustapha Ikin en zeven kompanen zijn inmiddels opgepakt. De sleutels van de gestolen BMW staken in zijn zak.

nv/jcr

De 30-jarige Moustapha Ikin ontsnapte op 26 februari uit de gevangenis van Lantin. Hij gebruikte een ladder en kon met de hulp van medeplichtigen op de vlucht slaan. Cipiers zagen op camerabeelden drie handlangers met vuurwapens. Om de aandacht af te leiden werden in de omgeving twee wagens in brand gestoken. Wat de daders precies met de BMW hebben uitgespookt, is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat met de wagen 2.000 kilometer is afgelegd. De BMW is nog altijd zoek.

Lees verder onder foto

De auto is eigendom van Kevin Hansoul (21) uit Sint-Truiden. Hij was eind vorige maand met een vriend op stap geweest. Bij het naar huis rijden, passeerde hij nog even in Oreye om te tanken. Plots stopte een witte Peugeot waar drie tot de tanden gewapende en gemaskerde mannen uitsprongen. Hansoul moest zijn autosleutels afgeven en op de grond gaan liggen. Daarop reden de carjackers weg met zijn blauwe BMW M135i om hun kompaan Ikin te helpen vluchten uit Lantin.