© rr

Dame vraagt om haar kat te zoeken in tuin, handlanger steelt in huis

In Turnhout en Oud-Turnhout zijn recent twee personen het slachtoffer geworden van oplichters. Omdat ook in andere gemeenten gelijkaardige feiten zijn gebeurd, sensibiliseert de politie de inwoners.

ram

De truc bestaat uit een dame die aanbelt en met een buitenlands accent zegt dat haar kat verdwenen is. Ze wil in de tuin van de bewoner kijken of het dier zich daar bevindt. Meestal gaat de bewoner mee kijken. Van die gelegenheid maakt een handlanger gebruik om het huis te doorzoeken en geld te stelen. “We zijn dit eerder per toeval op het spoor gekomen”, zegt Rudy Remeysen van politie regio Turnhout.

“Blijkbaar weten ze hun slachtoffers goed uit te kiezen. In Turnhout belden ze aan bij een 91-jarige alleenstaande dame. In onze zone zijn onlangs twee feiten gemeld, maar we vernamen dat de voorbije twee maanden ook in andere gemeenten in de provincie gelijkaardige meldingen kwamen. Zo zijn in onder andere Hoogstraten en Lier mensen bestolen op deze manier. We willen daarom iedereen waarschuwen om alert te zijn wanneer een onbekende aanbelt en vraagt om mee te zoeken naar een huisdier.”

Het gemeentebestuur van Ravels heeft dan weer op korte tijd heel wat meldingen gekregen over deur-aan-deurverkopers die zich voordoen als medewerkers van de ambulancedienst. Ze vragen de bewoners om hen financieel te steunen. De gemeente benadrukt dat het gaat om malafide verkopers. Wie iets verdachts opmerkt, wordt aangeraden om de politie te bellen op het nummer 101. Voel je nooit verplicht om iemand binnen te laten of iets te kopen, hoe opdringerig verkopers ook mogen zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER