Luister naar

Ingezonden brief: Een tweede nationale taal voor Arabieren is niet wenselijk

Nieuws
Hans Schilder Sint Nicolaasga
zaterdag 21 juli 2018 om 03:00

Naar aanleiding van het bericht over de ‘natiestaatwet’ in Israël (over onder andere symbolische vastlegging van de Hebreeuwse taal) wil ik het volgende zeggen. In Nederland verlangen we van mensen met een migratieachtergrond snelle aanpassing, zoals het leren van Nederlands. Van vreemdelingen die als mede-Israëliet in Israël wonen, mag hetzelfde worden verwacht; niet dat ze een deel van het land voor zichzelf willen en Arabisch als ‘tweede nationale taal’, noch een deel van Jeruzalem als ‘hun hoofdstad’. We zouden Nederlanders met een migratieachtergrond, Marokkanen en Turken, ook niet toestaan dat Utrecht en Noord-Holland worden geclaimd als eigen staat met Amsterdam-Oost als hoofdstad.

De krant citeerde Hanna Luden, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Ik heb in Israël eens gevraagd hoe wij als christenen die voor Israël zijn, moeten reageren op relativerende tot kritische geluiden van Joden in Nederland. Ik had een lang antwoord verwacht maar hoorde één zin: ‘Ach, die zijn nog onder de verdrukking’; spreken en handelen niet met de vrijheid van Joden die al terugkeerden naar Israël, de staat mee opbouwen en daar in Gods belofte leven.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Omdat Iran nog altijd een handelspartner is van de EU, bestaat de indruk dat dat een rol speelt om de Iraanse Revolutionaire Garde niet op de Europese terreurlijst te zetten.

Gênante en bureaucratische vertoning bij Europese aanpak van Iraanse Revolutionaire Garde

In de Europese discussie over het aanpakken van de Iraanse Revolutionaire Garde voert volgens Freek Vergeer de koopmansgeest de boventoon. Met Iran valt geld te verdienen.

Het bezit van de auto zorgt in mijn geval voor een mildere houding: je kunt niet alle wereldproblemen in je eentje oplossen.

Van treinreiziger naar filerijder. Wat het bezit van een Volkswagen Up met mijn wereldbeeld doet

Lange tijd zei Carin Slotboom tegen autorijders: ‘wat geeft jou het recht om auto te rijden, terwijl je weet dat de invloed op de omgeving slecht is?’ Ze heeft nu ruim een half jaar zelf een auto en maakt de balans op.

Nederland neemt met zo'n 5000 militairen deel aan de NAVO-oefening Steadfast, waar in totaal 90.000 militairen uit 32 landen aan meedoen. Hier vindt een oversteek van de IJssel plaats.

Dienstplicht alleen voor jongeren? Stel de héle maatschappij in dienst van Defensie

Een oorlogseconomie klinkt eng, maar het gebrek aan zo’n economie is veel zorgelijker, betoogt militair Herwin Meerveld. Hij vindt dat je de dienstplicht veel breder moet zien.

NSC wil dat de overheid regelt dat werkgevers medewerkers aanspreken op welke dag ze naar kantoor komen, om zo de verkeersdrukte te spreiden.

Voorschriften, regels en wetten maken mensen en ondernemingen kapot, zegt Frank van den heuvel

Wanneer stopt de drang bij de overheid naar registratie, regels en controle? Ondernemers zijn volgens Frank van den Heuvel woest en wanhopig. Dit is de reden dat mensen klaar zijn met ‘Den Haag’.

We maken de mooie hoofdstukken van het leven tot kostbare herinneringen.

Liefdevol ontvlechten bij een echtscheiding is mogelijk: erken elkaars menselijkheid

Midden in de storm van een echtscheiding is het mogelijk samen te kiezen voor een proces van liefdevol ontvlechten, stelt voorganger en therapeut Martin de Jong.

Theo Basoski: 'In de beleving van veel jongeren ligt er een heel groot accent op het ene moment van openbare geloofsbelijdenis. Dat werkt onnodig drempelverhogend.'

Het kerkelijke gebruik van de openbare geloofsbelijdenis heeft in deze tijd ook keerzijde

Mooi dat jonge mensen belijdenis van hun geloof afleggen. Maar het gebruik van openbare geloofsbelijdenis, zoals die in veel protestantse kerken bekend is, heeft ook nadelen, stelt studentenpastor Theo Basoski.