© Photo News

Vandoorne zet traagste tijd neer in kwalificaties GP van VS, pole voor Hamilton

Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) heeft zaterdag de traagste tijd neergezet in de kwalificaties voor de Grote Prijs Formule 1 van de Verenigde Staten, dat is de op drie na laatste GP van het seizoen. De pole position was alweer voor Lewis Hamilton, die zondagavond acht punten meer moet scoren dan Sebastian Vettel om voor de vijfde keer wereldkampioen te worden.

Op het Circuit of the Americas in Austin (Texas) werkte Vandoorne zijn snelste ronde in de eerste kwalificatiesessie af in 1:35.735 en daarmee eindigde hij op de laatste plaats. Hij plaatste zich logischerwijs ook niet voor de tweede kwalificatiesessie. Daaraan mocht enkel de top vijftien deelnemen. Ook zijn Spaanse ploegmakker Fernando Alonso strandde in Q1.

Viervoudige wereldkampioen Lewis Hamilton werkte zijn snelste ronde af in 1:32.237, een baanrecord, en was zo 61 duizendsten van een seconde sneller dan de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari), zijn enige overgebleven concurrent voor de wereldtitel. Vettel, eveneens een viervoudige wereldkampioen, moet wel drie plaatsen achteruit op de startgrid en mag dus pas van op de vijfde stek vertrekken. Zijn Finse ploegmaat Kimi Räikkönen zette de derde tijd neer. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) moest na Q1 de kwalificaties staken met een kapot wiel. Stoffel Vandoorne (McLaren-Renault) zette de traagste tijd neer in de kwalificaties.

De GP van de Verenigde Staten kan zondag reeds beslissend zijn in de strijd om de wereldtitel. Als Hamilton acht punten meer pakt dan Vettel is zijn vijfde wereldtitel een feit en dat met nog drie GP’s voor de boeg.

LEES MEER. Hamilton wordt zondagavond wereldkampioen F1 als...

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer