Strepkens in Kasterlee is tijdens de Buitenspeeldag uitgeroepen tot Leukste Speelstraat.© Gemeente Kasterlee

Strepkens sleept titel Leukste Speelstraat in de wacht

Kasterlee -

Ondanks het slechte weer veranderden woensdag in Kasterlee tijdens de Buitenspeeldag acht straten in uitdagende speelstraten. De straat Strepkens in Kasterlee kroonde zich tot Leukste Speelstraat van Kasterlee.

De kinderen die woensdagnamiddag in Kasterlee deelnamen aan de Buitenspeeldag lieten zich niet afschrikken door de vaak pittige regenbuien. In acht speelstraten konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven.

Om de betrokkenheid te vergroten, konden deelnemende speelstraten voor het tweede jaar op rij meedingen naar de titel van Leukste Speelstraat van Kasterlee. De bewoners stuurden hiervoor foto’s en filmpjes door naar de jeugddienst van Kasterlee. Uit het diverse aanbod aan beeldmateriaal kwam Strepkens als winnaar uit de bus. “Het was een moeilijke keuze omdat we van zoveel straten mooi beeldmateriaal hadden doorgekregen”, zegt Rob Guns (CD&V), schepen van Jeugd in Kasterlee. “Als beloning mag Strepkens voor een jaar het Leukste Speelstraat-verkeersbord uithangen.”

Naast Strepkens konden kinderen zich ook in de Sint-Rochusstraat, Pellemanstraat, Sint-Antoniusstraat, Hoogland, Hoogstraat-Dressenstraat, Isschot en Speltstraat uitleven. De gemeente bezorgde elke speelstraat een fruitpakket, zodat de spelende kinderen fruitspiesjes konden maken. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kasterlee