Toto Wolff dient Red Bull-baas van repliek: “Die man is voor mij niet relevant”

© AFP

Mercedes-teambaas Toto Wolff is na de Grand Prix van Miami ingegaan op de woorden van Oliver Mintzlaff. De sportdirecteur van Red Bull zei een dag eerder in Bild dat hij het niet gepast vond dat Wolff openlijk zijn interesse in Max Verstappen uitspreekt en dat hij zich beter op zijn eigen uitdagingen kan focussen.

Erik van Haren

“Ik weet niet waarom deze man dit zegt. Deze man is voor mij niet relevant”, aldus Wolff. “Zoals ik eerder al heb gezegd, zou ik als ik Max was niet vertrekken. In ieder geval niet voor 2026. Maar hij is op dit moment dé man, dus hij moet zelf een beslissing nemen.”

Wolff hoopt dat Mercedes snel stappen vooruit kan zetten. Lewis Hamilton en George Russell eindigden in Miami respectievelijk als zesde en achtste.

“In tegenstelling tot de vorige jaren weten we veel beter waar en waarom we worstelen. Iedereen in onze fabrieken werkt in de zesde versnelling om nieuwe onderdelen te brengen die ons helpen. Je ziet aan McLaren hoe je vooruit kan komen in een jaar tijd, vorig seizoen finishten zij hier als zeventiende en negentiende. Dat is ook goed voor de sport. Ik ben erg blij voor ze. Ze hebben eerlijk gewonnen, mét een Mercedes-motor.”

© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen