Biden zou nog meer wapens aan Israël willen leveren

Nieuws
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden is volgens bronnen van de Wall Street Journal van plan extra wapens ter waarde van een miljard dollar (939 miljoen euro) aan Israël te leveren. Het gaat onder meer om extra munitie voor tanks, gevechtsvoertuigen en mortiergranaten. Volgens functionarissen die de krant sprak gaat het om een wapenleverantie bovenop de militaire miljardenhulp die nu in het Congres (parlement) ter goedkeuring ligt. Het grootste deel van de extra militaire hulp bestaat volgens de bronnen van de krant uit standaard tankmunitie.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 15:48
Afbeelding
beeld anp

Indien de extra hulp er inderdaad komt, is het de omvangrijkste Amerikaanse militaire bijstand die is toegezegd nadat de bloedige strijd tussen Israël en Hamas 7 oktober was losgebarsten. Het zou de voorraden die Israël sindsdien heeft verbruikt, weer aanvullen. De Amerikaanse regering financiert doorgaans de militaire bijstand aan het Israëlische leger en daardoor is toestemming vanuit het Congres vereist.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Reizigersorganisatie vindt staking bij Arriva in Twente onnodig

Reizigersorganisatie Rover is niet blij met de staking van de buschauffeurs in Twente. Ze noemt het 'buitenproportioneel' en 'betreurt het dat de reiziger overlast gaat ervaren van een conflict waarvan hij geen deel uitmaakt'.

Afbeelding

CBS: minder natuur en bos in Nederland, meer plekken bebouwd

De oppervlakte van natuur- en bosgebied in Nederland is in de periode 2013 tot en met 2022 afgenomen met bijna 2,5 procent, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om een afname van 158 vierkante kilometer.

Afbeelding

Pro-Palestijnse protesten op Canadese universiteiten

Op de campussen van verschillende universiteiten in Canada, waaronder Montreal, Toronto en Ottawa, hebben studenten pro-Palestijnse kampen ingericht. Premier François Legault van Quebec heeft verzocht het kamp in de McGill Universiteit in Montreal te ontruimen.

Afbeelding

Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.

Afbeelding

Moederbedrijf van Booking.com blijft groeien en voert winst op

Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het internetbedrijf voor reizen zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal via het platform geboekte hotelovernachtingen.

Afbeelding

Turkije eist meer noodhulp Gaza voor hervatten handel met Israël

Turkije bevestigt dat het per direct alle handel met Israël staakt vanwege de situatie in de Gazastrook. Ankara zal de handel met de Israëliërs pas weer hervatten als er 'ononderbroken en voldoende' humanitaire hulp naar de Palestijnse bevolking in Gaza gaat, meldt het minister..