Filou Oostende stunt en haalt Senegalees NBA-talent weg bij Real Madrid

© BELGAIMAGE

Amar Sylla (17, 2m06), een Senegalese center/power forward van Real Madrid B, heeft een contract van drie seizoenen getekend bij landskampioen Filou Oostende.

rpo

De atletische Sylla begon pas op zijn veertiende in de Seed-akademie van Thies te basketten en zette snel de stap naar Real Madrid. Bij dit Spaanse powerhouse genoot hij het grootste deel van zijn opleiding. Met de junioren van Real zette hij knappe prestaties neer, onder meer het voorbije seizoen in het Adidas Next Generation Tournament van de Euroleague.

Sylla behaalde met de nationale U18-ploeg van Senegal in de zomer van 2018 zilver op het Afrikaans kampioenschap in Mail. Daar noteerde hij in zeven matchen gemiddelden van 13,4 punten, 9,4 rebounds en 2,3 assists. Enkele weken geleden werd hij met Senegal vijftiende op de U19 World Cup in Kreta. De atletische Sylla zorgde voor gemiddeld 19,4 punten, 10 rebounds, 1,9 blockshots en 1,3 assists over zeven matchen.

In het contract van Sylla met Oostende is een opstapclausule opgenomen indien de Senegalees kan ingaan op het aanbod van een NBA-team. Door de draftexperten van ESPN wordt hij alvast gezien als één van de grotere talenten in de NBA Draft van 2020.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen