Bij fusie tussen Crelan en Axa Bank verdwijnen “op lange termijn” 150 banen

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Als gevolg van de fusie van banken Crelan en Axa Bank wil de directie van de groep het met 150 voltijdse banen minder doen op de hoofdkantoren. Dat bericht De Tijd dinsdag en het nieuws wordt bevestigd door Crelan zelf. De woordvoerster van Crelan, Caroline Beauvois, benadrukt dat de afbouw “op lange termijn” en via “natuurlijke afvloeiingen” zal gebeuren.

jvh
Bron: BELGA

Crelan nam Axa Bank over in december 2021. Komende maand zal de overheveling gebeuren van de gegevens van de klanten en bankagenten van Axa Bank naar het IT-platform van Crelan. Maar de fusie zal dus ook gevolgen hebben voor de tewerkstelling, bericht De Tijd. 

Crelan-woordvoerster Caroline Beauvois bevestigt dat het personeelsbestand als gevolg van de fusie uiteindelijk 150 voltijdse banen minder zal tellen dan het huidige, gecombineerde personeelsbestand van Crelan en Axa Bank. Op dit moment gaat het om 1.248 voltijdse banen, bedoeling is om uit te komen op 1.095 banen. 

Crelan benadrukt dat de afbouw op “lange termijn” zal gebeuren “en door middel van natuurlijke afvloeiingen”. “Doordat er tweehonderd collega’s de pensioenleeftijd naderen en er heel wat tijdelijke contracten zijn in het kader van de fusie, zal deze afslanking van 150 voltijdse banen op een natuurlijke wijze kunnen verlopen. Van een herstructurering of ontslagen is geen sprake”, zegt de woordvoerster.

De Tijd bericht daarnaast dat de directie van de groep en de vakbonden een principeakkoord bereikt hebben over de harmonisering van de loon- en arbeidsvoorwaarden. Die moeten evenwel nog omgezet worden in cao-teksten, klinkt het bij Crelan. Een van de gevolgen is dat alle personeelsleden voortaan 37 uur per week zullen gaan werken, terwijl dat bij Crelan vroeger 36 uur was. Daarvoor geldt wel compensatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen