Foto: RTBF

3 meerderjarige verdachten aangehouden na dood trucker die rioolrooster door voorruit kreeg, 2 minderjarigen onder toezicht jeugdrechter

De 3 meerderjarige verdachten in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur in de provincie Namen, zijn aangehouden. Dat meldt het parket van Namen. Ze zouden - samen met 2 minderjarigen - een zwaar rioolrooster vastgemaakt hebben aan een riem en van een snelwegbrug gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen. De minderjarige verdachten zijn onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst. 

Het parket van Namen had eerder al gemeld dat 5 verdachten werden gearresteerd na de dood van de 50-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil afgelopen vrijdagnacht. Het gaat om jongeren uit Andenne, ze zijn 17 en 18 jaar oud.

Vrijdagnacht rond 1.30 uur zouden ze een rioolrooster aan een riem hebben vastgemaakt en daarna van een snelwegbrug boven de E42 ter hoogte van Héron gegooid hebben. Het rooster doorboorde de voorruit van een vrachtwagen. De bestuurder overleed ter plaatse. Ook zijn partner zat op het moment van de feiten in de vrachtwagen. 

De 3 meerderjarige verdachten werden gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die heeft aanhoudingsbevelen uitgevaardigd wegens "kwaadwillige belemmering van het verkeer met de dood tot gevolg". Dat meldt het parket van Namen. 

De twee minderjarigen staan onder toezicht van de jeugdrechter. Een van hen werd geplaatst in een jeugdinstelling, de andere zit thuis onder voorwaarden. 

Het gerechtelijk onderzoek loopt nog. Uit de eerste bevindingen van het parket blijkt dat "sommige jongeren lachgas hadden gebruikt".

Meest gelezen