woensdag 17 oktober 2018 - Rode Duivels
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Photo News

België-Nederland 1-1

Timothy Castagne: aanvallend goed, maar blunder bij de 1-1

“Moet die bal daar niet geven”

Timothy Castagne, hij wisselde de goede met de minder goede momenten af. De rechtsback van Atalanta kreeg zijn kans, speelde een sterke partij maar toch zal zijn tweede interland vooral herinnerd worden om zijn ziekenhuisbal waaruit de 1-1 voortkwam. “Ik moet die bal daar niet geven”, zei de ex-speler van KRC Genk.

Bob FAESEN

Als je zoveel wisselt, wordt het nooit makkelijker. Je komt in een match met veel andere spelers. Het vraagt dan een beetje tijd tot alles in de plooi valt Timothy CASTAGNE

Vergelijk de match van Nacer Chadli met die van Timothy Castagne en je kan niet om het verschil in offensieve impact heen. Laatstgenoemde liet Arnaut Danjuma Groeneveld zelfs achter zich aanlopen. De sensatie van Club Brugge zat niet in de match, maar scoorde toch. Door een weggevertje van Castagne nota bene. Jammer voor de ex-Genkie, net omdat hij zo vaak goed infiltreerde en de achterlijn haalde. “Natuurlijk, ik moet die bal daar niet geven. Maar ik denk dat we een goede eerste helft hebben gespeeld”, begon Castagne. “We mogen niet tevreden zijn met deze 1-1.”

Bondscoach Roberto Martinez haalde na 45 minuten Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens van het veld. Het zorgde voor kwaliteitsverlies in de tweede helft. “We hadden het na rust inderdaad moeilijker”, erkende Castagne. “Als je zoveel wisselt, wordt het nooit makkelijker. Je komt in een match met veel andere spelers. Het vraagt dan een beetje tijd tot alles in de plooi valt. Maar we hebben toch veel mooie dingen gezien in de eerste helft. Erna krijg je het moeilijker. Ook omdat we minder ruimte kregen van de Nederlanders. Een tegenstander respecteert Mertens en Hazard meer en laat zo meer ruimte aan de andere spelers. Toch moeten we ook zonder hen kunnen spelen, moest er in de toekomst iets voorvallen”, aldus de rechtervleugelverdediger.

 Photo News

Mignolet maakt indruk

“Ik weet weer waarom ik elke dag train”

Goed nieuws: Truienaar Simon Mingolet toonde zich wederom een sterke stand-in voor Thibaut Courtois. Het blijft bewonderenswaardig hoe de Liverpool-doelman zonder wedstrijdritme telkens opnieuw presteert. Na twintig minuten hield hij uitblinker Memphis Depay al van de gelijkmaker, in de slotfase redde Big Si met een prima reflex een enorme kopkans van Nathan Aké.

“Ik weet weer waarom ik elke dag train”, zei Mignolet lachend na de match. “Het doet altijd deugd om op het veld te staan. Ik denk dat ik mijn job heb gedaan. Nederland heeft de laatste tijd toch goede resultaten neergezet. De eerste twintig minuten waren wij goed gestart. In de tweede helft hadden we het moeilijker. Ik denk dat 1-1 dus een terecht resultaat is. Mijn reddingen? Ik sta er om die ballen te pakken. Ik heb gewoon gedaan wat van me verwacht werd. Ik ben blij dat ik mijn kans kon grijpen na een hele poos niet te spelen.” (bfa)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws