Voorzitter Guy Van den Langenbergh, het jubileumbord en de spiegeltent voor de activiteiten van de honderdste verjaardag.© ram

FC Sint-Jozef SK viert honderdjarig bestaan met gevuld feestweekend

Rijkevorsel -

Voor voetbalclub FC Sint-Jozef SK in Rijkevorsel staat in het pinksterweekend een mooie afsluiter van het seizoen op het programma. Blauw-wit werd opgericht in 1924 en is dus een eeuw oud. De festiviteiten bestaan uit onder andere een galawedstrijd, clubdag en een tentoonstelling.

Ronny van den Ackerveken

Sint-Jozef is zelfs de oudste voetbalvereniging van Rijkevorsel, want KFC Zwarte Leeuw ontstond pas enkele jaren later. “De oprichtingsakte uit 1924 bewaren we zorgvuldig”, zegt voorzitter Guy Van den Langenbergh. “Onze club speelde in 1970 voor de eerste keer kampioen en mocht naar vierde klasse. Daarmee waren we de eerste club in Rijkevorsel die in de nationale reeksen uitkwam. Na drie jaar was het voorbij en sindsdien spelen we provinciaal voetbal, met een tweede kampioenschap in 2005. Het afgelopen seizoen in vierde provinciale kwalificeerde het eerste elftal zich voor de eindronde, maar promotie naar derde zat er niet in. De B-ploeg van Zwarte Leeuw zat ook in onze reeks en promoveert wel. Dat betekent helaas geen dorpsderby meer volgend seizoen.”

Voorzitter Guy Van den Langenbergh met de oprichtingsakte uit 1924.© ram

“Bij het eerste elftal voetballen heel wat spelers die uit onze eigen jeugdwerking komen. Ook het meisjesvoetbal floreert, volgend seizoen kunnen we vier meisjesteams inschrijven”

Guy Van den Langenbergh

Voorzitter

Tien jaar geleden zag het er niet naar uit dat FC Sint-Jozef SK de honderdste verjaardag zou halen. “De club was toen op sterven na dood en had amper nog jeugdspelers. We hebben dan een vijftal jaren jongeren de kans gegeven om gratis lid te worden. Nu betalen ze het eerste jaar nog steeds geen lidgeld en daarna honderd euro, waarmee we een van de goedkoopste clubs in Vlaanderen zijn. Intussen zijn er ongeveer 250 jongeren aangesloten bij onze jeugdploegen. Bij het eerste elftal voetballen heel wat spelers die uit onze eigen jeugdwerking komen. Ook het meisjesvoetbal floreert, volgend seizoen kunnen we vier meisjesteams inschrijven”, vertelt Guy Van den Langenbergh.

In de kantine hangt een jubileumbord.© ram

Oude gloriën

Op een van de voetbalvelden staat dit weekend een spiegeltent van de familie Klessens uit Rijkevorsel. Daar vindt vrijdag een receptie plaats, zaterdag een fuif en zondag optredens. “Van de kampioenenploeg uit 2005 komt een aantal oud-spelers zondagnamiddag een galawedstrijd spelen. Acteur en theatermaker Kurt Vervloet is gaan spreken met oude gloriën van de kampioenenploeg van 1970 en brengt daar zondagavond een show over. Zaterdag organiseren we vanaf de voormiddag onze jaarlijkse clubdag.”

“De tentoonstelling dit feestweekend in de kleine kantine zorgt voor nostalgie. Pol Ooms heeft jarenlang een archief bijgehouden met foto’s en artikels over FC Sint-Jozef SK. Ook de supportersclub werkte er aan mee en de meisjesafdeling van de club mag uiteraard niet ontbreken. Marino Raeymaekers heeft twee houten borden gemaakt voor het honderdjarig bestaan. Die hangen in onze kantines. Wat betreft de toekomst willen we graag verlichting plaatsen rond het B-veld”, legt Guy Van den Langenbergh uit.

www.fcsint-jozefsk.be

Op het voetbalveld staat een spiegeltent voor de activiteiten van de honderdste verjaardag.© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners