Hayen tijdens het persmoment vrijdag.© BELGA

Nicky Hayen houdt de druk af bij Club Brugge: “Spanning? Niemand had op voorhand gedacht dat we nog zouden meedoen”

Een ontspannen Nicky Hayen gaf vrijdag zijn persbabbel in aanloop naar de kraker op Anderlecht. Of Club Brugge onder hoogspanning naar het Lotto Park trekt? Niet bepaald, klonk het. “Dat is een verkeerde perceptie. Want wie had gedacht dat we nu nog voor de titel zouden spelen?”, aldus Hayen. Hij kwam ook met een update over Skov Olsen.

Junior Verbeeke

Eerst en vooral: Andreas Skov Olsen, het zorgenkind dat afgelopen maandag nog twee keer scoorde tegen Union, kan volgens Hayen zondag gewoon spelen. Het is wedstrijd per wedstrijd afwachten of de heup van de Deen al dan niet opspeelt, maar Club kan de titelstrijd dus aanvatten mét Skov Olsen. “Hij had nog pijn tegen Union en heeft deze week getraind. Weliswaar op een aangepast niveau, maar voor Anderlecht is hij beschikbaar. Met Sabbe bekijken we nog of hij fit geraakt – hij had maandag ook last. Meijer en Thiago zijn dan weer out voor de rest van het seizoen.”

Zoals op PAOK

De opdracht voor Club is duidelijk zondag: winnen. Zelfs een gelijkspel geeft de titelkansen een flinke knauw. Blauw-zwart heeft het nog in eigen handen, maar zal door een kolkend Lotto Park moeten. “We zijn zulke wedstrijden gewoon. Onlangs gingen we nog op bezoek bij PAOK, en daar hing ook een grote sfeer”, aldus Hayen. “Toen zijn we daar ook gewoon gaan winnen. Goed dat we die ervaring hebben, het komt er zondag gewoon op aan om onze cool te bewaren.”

Hayen.© BELGA

Volgens Hayen hangt er geen overdreven spanning in de groep. Hij draait het om. “Wie van jullie had voor de play-offs gedacht dat we op de voorlaatste speeldag nog zouden strijden om de titel? Ik denk niemand”, grijnsde de coach. “Onze ingesteldheid was toen dat we alleen maar konden winnen en niets meer te verliezen hadden. Er volgden een aantal héél goede wedstrijden, met de juiste mentaliteit en ook de factor geluk aan onze kant. Om nu de druk bij ons te leggen: dat vind ik een verkeerde perceptie. Wij moeten vooral geloof tonen, bewijzen dat we die titel willen.”

Impact op toekomst?

Speculeren wil de Brugse coach evenmin. “Ik doe niet mee aan rekensommetjes”, zegt hij. “Want dat wil zeggen dat je al rekening houdt met verschillende scenario’s. Er zal bij Anderlecht ook hoogspanning zijn. Of we ontgoocheld zullen zijn als het niét lukt? We gaan niet op de feiten vooruitlopen. Ons doel is om zondag te winnen. Dat is cliché, maar dat is ook het instituut Club Brugge. Hier moet je het élke week doen.”

Als Club erin slaagt om de titelstrijd levend te houden tot volgende week, wacht misschien nog een blauw-zwart volksfeest. En een contractverlenging voor Hayen? “Ik heb daar geen antwoord op. Daar ben ik nu niet mee bezig”, aldus de Limburger. “Natuurlijk wil ik T1 blijven: wie hier zit, heeft altijd die ambitie. Maar is afgesproken met de clubleiding dat we na het seizoen rond de tafel gaan zitten. Nu willen we vooral proberen kampioen worden. Dat zou fantastisch zijn.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer