© WOAD

Imkers slingeren honing op Klein Engeland

Imkervereniging de Rosse Bie heeft achter de Klein Engelandhoeve voortaan de beschikking over een lokaal om haar honing te slingeren.

woad

De Klein Engelandhoeve, langs de steenweg van Turnhout naar Baarle-Hertog, is sinds 2010 het bezoekerscentrum voor het Turnhouts Vennengebied. “Dankzij verschillende partners geven we hier verschillende invullingen aan”, zegt schepen van Landbouw Francis Stijnen (CD&V). “De voorbije jaren werd ook de infrastructuur uitgebreid, met onder meer een schapenschuur en een heidehutje.”

In een andere schuur was er nu plaats voor een slinger- en verwerkingslokaal. Stad Turnhout en de Rosse Bie werken al langer samen. Zo heeft de imkervereniging een bijenhal met vijf kasten aan de Stadsboerderij. “Dit lokaal achter Klein Engeland is helemaal conform de hygiënenormen, zegt Toon Jacobs, voorzitter van de Rosse Bie. “Bovendien kun je de honing best niet slingeren in de buurt van de bijen.”

Bij het slingeren ‘vliegt’ de honing uit de raten. Het lokaal staat ook ter beschikking van andere lokale producenten. In het najaar zal Nikei De Poorter er appelcider persen. De honing en de appelcider worden ook verkocht in de Klein Engelandhoeve.

www.kleinengelandhoeve.be

www.derossebie.be