KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journaliste

Een “volledig autonome” AI-robot doet de wenkbrauwen fronsen nadat hij een journaliste lijkt te betasten tijdens een interview op een technologiefestival in Saoedi-Arabië. Wanneer journaliste Rawya Kassem even wegkijkt, legt robot ‘Mohammad’ plots zijn hand op haar billen. Kassem schrikt en zet snel een stap opzij. Het roboticabedrijf dat de robot ontwikkelde, laat weten dat de robot “volledig zelfstandig werkt zonder directe menselijke controle”. Ze zijn wel van plan extra maatregelen te nemen zodat een onverwachte aanraking zoals deze niet meer zal voorkomen.

  1. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.
  2. Ida Ann (48) die ‘te kort’ minirokje van meisje (19) omlaag trok, opgepakt voor zedenfeiten: “Maar iedereen applaudisseerde”

    Ida Ann (48) die ‘te kort’ minirokje van meisje (19) omlaag trok, opgepakt voor zedenfei­ten: “Maar iedereen applaudis­seer­de”

    Het ‘minirokjesincident’ in de VS dat eind april viraal ging, krijgt nog een staartje. De 48-jarige klant die het rokje van een tiener omlaag trok in een restaurant, werd opgepakt. Van haar arrestatie zijn nu bodycambeelden en telefoongesprekken opgedoken waarop te horen is hoe ze blijft proberen haar gelijk te halen bij de agenten. Ze wordt aangeklaagd voor zedenfeiten.