Toon Claessens.© RR

Toon Claessens komt zwaar ten val tijdens eerste kwalificatiewedstrijd voor WK gravel: “Jammer, want de vorm was uitstekend”

Borgerhout/Antwerpen -

De eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK gravel is uitgedraaid op een sisser voor Toon Claessens (39). De amateurwielrenner kwam zwaar ten val en moest de strijd staken. “Helaas, want ik beschikte over een stel superbenen”, jammert de Antwerpenaar.

Laurens Van Aert

Afgelopen week kon u in Gazet van Antwerpen lezen hoe de Antwerpse amteurwielrenner Toon Claessens de komende maanden alles op alles zet om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap gravel in Leuven. Afgelopen weekend kreeg hij een eerste kans in het Duitse Aken. Helaas draaide de kwalificatiewedstrijd niet uit zoals gehoopt.

LEES OOK. Antwerpse amateurwielrenner Toon Claessens (39) probeert zich te kwalificeren voor WK gravel in Leuven: “Een geweldige uitdaging”

Nochtans leek Claessens vertrokken voor een formidabele dag in het zadel. “Ik had geweldige benen. Na de eerste lange klim peddelde ik vlotjes mee in de top tien. Maar in de eerste technische afdaling liep het fout”, blikt Claessens terug.

“Voor mij gingen een aantal renners hard tegen de grond. Ik kon ze niet meer ontwijken en vloog over hen heen. Tot overmaat van ramp werd ik op de grond hard aangereden door een andere renner. Ik had veel pijn in mijn rug, maar besloot verder te rijden. Gaandeweg nam de pijn het over en moest ik er de brui aan geven.”

Toon in actie op de gravelfiets.© RR

Een bittere bil voor de Antwerpenaar, die het ergste vreesde. “Gelukkig houd ik er enkel wat schaafwonden en blauwe plekken aan over. Ik heb andere renners tegen de grond zien smakken die minder fortuinlijk waren.”

Blik vooruit

Een dag na de wedstrijd richt Claessens de blik vooruit. “Ik loop rond als een bejaard mannetje, maar met behulp van de osteopaat ga ik toewerken naar de volgende wedstrijden. Die komen gelukkig niet in het gedrang.”

“Hoe ik mijn kansen inschat? Als ik dit vormpijl aanhoud, is kwalificatie realistisch. Ik was bij de besten van mijn leeftijdscategorie. Dat stelt me gerust met het oog op de volgende races. Ik ben nog lang niet afgeschreven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Fietsen Antwerpen