© photo Marc Van Hecke

Week voor het BK wint Lenn De Roovere in Kooigem: “Deze wedstrijd ga ik me nog lang herinneren”

Lenn De Roovere (Crabbé-DSTNY) pakte zaterdag in Kooigem zijn derde zege van het seizoen. En de bergprijs kreeg hij gratis mee. “En nu wil ik me laten zien op het BK”, klink het vastberaden bij de renner uit Puurs.

Leon Ceulemans

Dit seizoen ging er nog geen maand voorbij of Lenn De Roovere kwam met zegebloemen naar huis. Dat gaan ze thuis graag hebben! Na Budingen (16 maart) en Verrebroek (20 april) was het zaterdag opnieuw prijs in Kooigem, waar hij naast de overwinning ook de bergprijs op zijn naam schreef.

“Het was een wedstrijd die ik me nog lang zal herinneren”, aldus de jeugdrenner uit Puurs. “Ik zette er eerst mijn zinnen op de bergprijs en had dan, hoewel ik daar in de finale even voor vreesde, nog kracht genoeg om twee late vluchters bij te benen en achter mij te laten in een sprint met drie.”

Zondag in Sint-Martens-Bodegem moest De Roovere vrede nemen met een achtste plaats. “De benen voelden na de inspanningen van zaterdag stram aan, maar toch kon ik in het zog van een kopgroep van zeven nog de pelotonspurt winnen”, aldus De Roovere. “Het was ook leuk dat met Quinten Muys uit Zemst een ploegmaat won, met wie ik vrij goed bevriend ben.”

De komende week staat voor Lenn De Roovere helemaal in het teken van het BK van zondag in Koksijde. “Mijn trainer Roman Vanstaen gaf me een programma dat ik strikt ga naleven, want het is mijn bedoeling om me in de kijker te fietsen op het BK.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen