Sfeerbeeld van Groeidag in de Zegelstraat.© Wim Hadermann

Appelstraat, Van Der Keilenstraat en Zegelstraat zijn nieuwste Groeistraten in Borgerhout

Borgerhout -

Op verschillende plaatsen in Borgerhout stond afgelopen weekend alles in het teken van de eerste Groeidag van het jaar. De Appelstraat, de Van Der Keilenstraat en de Zegelstraat gingen met de titel Groeistraat aan de haal en kregen steun van het district.

Laurens Van Aert

In april en oktober organiseren district Borgerhout en Klimplant vzw een Groeidag. Tijdens deze dagen fleuren buurtbewoners hun eigen straat op met onder meer geveltuinen of geven ze hun hem een grondige poetsbeurt.

Tijdens Groeidag maken drie Borgerhoutse straten kans op een Groeistraat. Daarvoor moeten minstens vijftien bewoners de handen in elkaar slaan om samen onder meer zoveel mogelijk geveltuinen aan te leggen, buurtbomen te adopteren en regentonnen te installeren. Het district ondersteunt hen met teelaarde, plantjes, poetsmateriaal en een ervaren helper.

Sfeerbeeld Groeidag in de Appelstraat.© Wim Hadermann

De drie uitverkoren straten waren de Appelstraat, de Van Der Keilenstraat en de Zegelstraat. Timothy Roes en Veronique Cox zetten in de Van Der Keilenstraat hun buren aan het werk. “Elke mogelijkheid die het district biedt om te vergroenen, omarmen we met veel enthousiasme. Ons doel? Alle buren aanmoedigen om mee te doen. Door het goede voorbeeld te geven, hopen we onze straat langzaam maar zeker om te toveren tot een groene stadsjungle.”

In de Zegelstraat naam Machteld De Ryck, medewerkster van ’t Werkhys, de verantwoordelijkheid op zich. “We zijn een ontmoetingsplek voor de buurt en we willen de gezellige sfeer van onze binnentuin graag doortrekken naar de gevels aan de straatkant. Van de Zegelstraat stap voor stap een gezellig groene straat maken, daar gaan we voor.”

Sfeerbeeld Groeidag in de Appelstraat.© Wim Hadermann

Olga Isaeve deed de aanvraag voor de Appelstraat. “We krijgen vaak complementen van voorbijgangers over onze geveltuin, die we vorig jaar aanlegde. Ik twijfelde dus niet om een Groeistraat aan te vragen. Hoewel we nog volop bezig zijn, ben ik al trots op wat we hebben bereikt.”

LEES OOK. Borgerhoutenaars vergroenen collectief hun buurt tijdens zevende Groeidag

LEES OOK. Groeistraten kennen een groeiend succes in Borgerhout

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER