Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Krant: Israël hervat onderhandelingen met Hamas

Israël hervat de onderhandelingen met Hamas over vrijlating van de nog resterende gijzelaars en een staakt-het-vuren in de Gazastrook. David Barnea, de chef van de Israëlische geheime dienst Mossad, heeft dat volgens de Israëlische krant Haaretz zaterdag in Parijs afgesproken m..

Afbeelding

Yesilgöz waarschuwt voor links en populistisch rechts in EP

VVD-leider Dilan Yeşilgöz noemt de verkiezingen voor het Europees Parlement 'misschien wel de belangrijkste verkiezingen die er ooit zijn geweest'. Ze waarschuwde voor zowel links als populistisch rechts, op het VVD-congres in Nieuwegein.

Afbeelding

Diario de Mallorca: één Nederlander ernstig gewond in kliniek

Onder de Nederlandse gewonden die bedolven raakten in een instortende horecagelegenheid op Mallorca is er volgens de Spaanse krant Diario de Mallorca één die in ernstige toestand wordt verpleegd in een particuliere kliniek in Palma (de Mallorca).

Afbeelding

Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Dijkstra hoopt dat nieuw kabinet oog houdt voor vrouwengezondheid

Demissionair zorgminister Pia Dijkstra roept het nieuwe kabinet op om oog te blijven houden voor vrouwengezondheid. Daarbij moet breder worden gekeken dan naar zorg alleen, zei Dijkstra op de eerste editie van de Dag van de Vrouwengezondheid in Utrecht.

Afbeelding

Yesilgöz wilde persoonlijk geen samenwerking met PVV, NSC, BBB

VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz vindt dat de onderhandelingen voor een nieuw kabinet met PVV, NSC en BBB "echt zwaar" waren. "Maar het is gelukt.