Thierry Neuville en Elfyn Evans delen de leiding in de Rally van Kroatië

© AFP

Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) sluit de eerste wedstrijddag van de Rally van Kroatië af als leider. De Belg moet evenwel de koppositie delen met Elfyn Evans (Toyota Yaris) die na acht ritten exact dezelfde tijd heeft. Sébastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) is derde op 6.6 seconden van de leiders.

Bron: BELGA

Neuville begon vrijdag als leider aan de tweede lus van vier ritten. Neuville reed de snelste tijd en was 1.5 sec sneller dan Elfyn Evans. Minder goed verging het de Belg tijdens de tweede rit. Neuville reed lek, verloor 10 sec op Evans die de snelste tijd reed en naderde tot op 0.1 sec van de leiding. In de voorlaatste rit van de dag was de Welshman opnieuw de snelste. Neuville verloor hierdoor de leiding aan Evans. De eerste wedstrijddag werd afgesloten met de 23.63 km lange rit waarin Neuville vrijdagochtend een kloof had geslagen. De Belg was hierbij sneller dan Evans waardoor beide rijders na acht ritten dezelfde tijd hadden.

“Het was geen geweldige dag. Ik deed wat ik kon, maar had niet altijd een goed gevoel”, zei Neuville aan de finish van KP 8. Ogier won de laatste rit van de dag en maakte een flink stuk van zijn achterstand op het leidende duo goed. Het verschil tussen de twee leiders en Ogier bedraagt 6.6 sec.

Grégoire Munster (Ford Puma Rally1) sluit de dag af als achtste. De Belgische Luxemburger beleefde een moeilijke dag vanwege zijn startpositie. Op zaterdag worden er acht klassementsritten gereden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen