© rr

Véronique Leysen zoekt overnemer voor koffiebar Maurice

Na lang piekeren heeft Véronique Leysen beslist om afstand te doen van koffiebar Maurice in Berchem. De zaak aan de Cogels Osylei staat dus over te nemen. Véronique Leysen heeft het te druk met haar breilabel en de nieuwe zaak Maman.

Maaike Floor

“Na heel veel nadenken, lang staren naar mijn notitiebord en de lucht, om daarna vijftig nieuwe ideeën te overwegen, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en besloten om Maurice Berchem over te laten”, schrijft Véronique Leysen op haar Facebookprofiel.

Koffiebar Maurice in de Boerentoren sloot eerder al omdat de pop-up daar niet langer kon blijven. De meubels werden online verkocht. De naam Maurice komt trouwens van de grootvader van Véronique Leysen.

© Joris herregods

“Met Maurice heb ik een wereld kunnen creëren waar ik jullie allemaal met heel veel liefde ontvangen heb, waar ik mensen probeerde te laten wegdromen in een wereld die er mooier uitzag dan de wereld (soms) daarbuiten. Een plek waar je bij mijn Bompa Maurice op de koffie kon. Met de sluiting van de Boerentoren heb ik gevoeld dat Maurice een plek heeft ingenomen in Antwerpen, en dat mensen Maurice in hun hart hebben gesloten. Dankbaarder kan ik niet zijn na deze rit!”, schrijft ze verder nog.

Consultancy

Véronique Leysen start nu met ‘Mary Mary consultancy’. Onder die naam zal ze interieurs vormgeven en nieuwe projecten opstarten die te maken hebben met branding. “Ik popel om jullie mee te nemen in de nieuwe werelden waar ik aan ga bouwen.”

Het eerste project, waar Véronique Leysen al langer mee bezig is, is Maman in de Sint-Annakapel in de Korte Nieuwstraat, een samenwerking met Dille en Kamille. Maman wordt een lunchzaak met een honderdtal theesoorten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER