BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

Volvo Car Gent onderzoekt plaatsing 60.000 zonnepanelen

In Gent overweegt autobouwer Volvo Car om zowat 60.000 zonnepanelen te plaatsen op de productiehallen en beschermende garagecomplexen. De investering zou zorgen voor een energie-opbrengst van 12 Gigawattuur, het equivalent van de stroom die zowat 3.500 gezinnen op een jaar verbruiken. "Een belangrijk project om de Vlaamse energiedoelstellingen te halen", zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. 

19 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    MAW mensen die niet kunnen gaan toch betalen voor degene die beloond worden omdat ze héél veel zonnepanelen gaan leggen,is trouwens nu al zo.Moest hij het geld uitgegeven aan subsidies voor de zonneboeren kunnen gebruiken voor nieuwe kleinschalige installaties dan was de helft van vlaanderen al gedaan!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Eric Verheyen,heb het over de diesel en niet de benzine,PSA staat voor Peugeot en Citroen groep met motor niks te maken. VEA motor Volvo is alles behalve krach-tig ,verre van betrouwbaar ,het bewijs is zeer simpel ,lees maar eens de forums na ,even googlen en eigenaars zingen ander liedje,overigens heb een auto waar ook inzit wat erop staat,niet een facke wagen met goedkope motoren van merken die alleen hun winst in oog hebben want dan betaal je teveel,koop dan eigenlijke merk.
  • Eric VERHEYEN

    6 jaar geleden
    Aan Raf Peeters, weet waar je over spreekt! PSA motoren, betrouwbaar en zuinig, in Citroen en Ford en nog andere. Volvo heeft al jaren de VEA motor, eigen makelij en krachtig, betrouwbaar en erg zuinig. Koop een VW met een gratis vatje olie op de achterbank.
  • WILLY ROSSEL

    6 jaar geleden
    Stefanie van Dijk heeft overschot van gelijk : ik ben ook die mening toegedaan ! De particulier dient procumententaks te betalen, dus zou het ook zo dienen te zijn bij Volvo. Alleen, hier heb ik mijn twijfels
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    'Gezinnen met zonnepanelen hebben een terugdraaiende teller' dus moeten bedrijven subsidie krijgen, gaan ze dan wel ook netvergoeding (procumententarief) betalen net als gezinnen met panelen of gaan ze die subsidiekosten weer verhalen op de gewone man?