© MaLe

Open Vld Geel kaapt ‘burgemeester’-worst op Toontje in Bel

In Bel werd zondag de heilige Sint-Anthonius gevierd, de patroonheilige van de dieren. Naar jaarlijkse traditie werden er na de mis en de dierenwijding varkenskoppen en andere vleeswaren per opbod verkocht. De zogenaamde ‘burgemeester’-worst bleek dit jaar zeer gegeerd bij een aantal politieke families. De liberalen gingen er uiteindelijk mee aan de haal voor een recordbedrag van 10.100 BEF.

Marc Leysen

Myriam Smets, voorzitter van Open Vld Geel en zelf Bellenaar toonde zich strijdlustig: “Wij hebben ambities voor de gemeenteraadsverkiezingen en dat willen we aan de Geelse burger laten weten. Niet meedingen naar de burgemeester-worst was dus ondenkbaar. We hebben met de aanwezige liberalen een potje samen gelegd en kijk, Bel zal het geweten hebben.”

De burgemeester liet het bieden voor wat het was op 8000 BEF en dus ging het verder tussen CD&V en Open Vld. De liberalen trokken aan het langste eind tot groot jolijt van alle aanwezigen die zo’n felle strijd niet verwacht hadden .

Naar goede gewoonte werd de worst onmiddellijk versneden en uitgedeeld aan alle aanwezigen. Die eer kwam Lieselotte Thys toe, jonge lijsttrekker en kandidaat burgemeester voor de Geelse liberalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER