donderdag 22 maart 2018 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Straf met uitstel voor dodelijk ongeval met motorrijder

Heusden-Zolder

De politierechter heeft gisteren een 41-jarige Italiaan veroordeeld tot drie maanden cel met volledig uitstel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Boekt (Heusden-Zolder). Op 10 juli 2015 reed hij er met zijn Ford Fiësta motorrijder Mario Van Kauter aan die later bezweek aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde rond 6.50 uur in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Toen de bestuurder links richting Oude Schans wilde afslaan, kon Van Kauter hem niet meer ontwijken. Hij botste in de flank van de wagen. De klap was zo hevig dat de man meters ver werd weggeslingerd. Enkele dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

Volgens het ene deskundigenverslag was het ongeval onvermijdbaar door de te hoge snelheid van de motorrijder. In het tweede verslag berekende de gerechtsdeskundige dat de betichte de motorrijder gezien de zichtbaarheid al vanaf 190 meter afstand kon zien, zelfs al reed Van Kauter met 95 km/u. De politierechter hechtte het meeste geloof aan het laatste rapport. “Uit niets blijkt dat beklaagde verschalkt is door het rijgedrag van de motorbestuurder. Door het foutieve manoeuvre van de beklaagde is Van Kauter komen te overlijden. Uit niets blijkt dat de motorbestuurder zelfs met een noodstop tegen 70 km/u volledig tot stilstand had kunnen komen”, aldus het vonnis.

De autobestuurder kreeg ook nog een effectief rijverbod van drie maanden opgelegd en een boete van 1.500 euro. De proceskosten bedragen bijna 4.200 euro. De burgerlijke partij krijgt een voorlopige schadevergoeding van 31.850 euro toegekend. (geho)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws