Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Sportdokter Goossens over positieve dopingplas: "Ik zie niet goed in waarom hij die waarde zou overschrijden"

Doping in wielrennenChris Froome heeft een te hoge salbutamolwaarde laten optekenen in de Ronde van Spanje. Maar voor wat wordt dat product precies gebruikt en welk voordeel zou de Brit halen uit een overschreden dosis? Wij vroegen het aan sportarts Chris Goossens. 

35 reacties

  • Henk Deceuninck

    6 jaar geleden
    Een belediging voor de echte astmalijders!
  • Guy Bekaert

    6 jaar geleden
    Iedereen gelijk voor de wet ! Of het nu mister nobody of Froome betreft als de een wordt gestaft moet de ander ook worden gestraft.
  • Jean Driesen

    6 jaar geleden
    Eigenlijk is de vraag" hoe komt die te hoge dosis in zijn urine" totaal overbodig en niet ter zake. Feit is dat die te hoge dosis tot tweemaal toe is vastgesteld, het hoe speelt geen enkele rol: vrijwillig, per ongeluk of hoe dan ook. Een sporter is altijd verantwoordelijk voor de stoffen die in zijn lichaam gevonden worden, de rest is waardeloos gezwam....
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ben daar maar mee gestopt met die sport om een diploma te halen. Het was hopeloos zonder astma.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Och men zocht nu toch al jaren om Froome verdacht te maken. En nu heeft men het al dat hij in nauwe schoentjes zit. Voor mij is het een heel groot kampioen. Van het soort dat wij hier niet kennen. Welke specialisten hier weten precies hoe het werkt ?