Proces rond Kasteelmoord met vertraging opnieuw van start

Voor de Brugse correctionele rechtbank is maandagnamiddag het proces over de kasteelmoord met een half uur vertraging opnieuw van start gegaan. Normaal gezien zullen vandaag de data van de pleidooien bepaald worden. André Gyselbrecht (66), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor de moord op Stijn Saelens.

Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene. Zijn schoonvader André Gyselbrecht wordt beschouwd als de opdrachtgever voor de moord. Pierre Serry zou als tussenpersoon opgetreden zijn bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten ook aangetroffen vlak bij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

Evert de Clercq zou een rol hebben gespeeld bij het ronselen van de intussen overleden huurmoordenaar Antonius van Bommel. Deze laatste werd op de dag van de feiten door zijn neef Franciscus Larmit naar het kasteel in Wingene gebracht. Larmit zou ook geholpen hebben om het lichaam van het slachtoffer te begraven.

Op de evaluatiezitting van 2 oktober ontstond opnieuw discussie over de rol van een Nederlandse informant. In de nasleep van die tumultueuze zitting wilden de advocaten van Gyselbrecht en Larmit de rechters wraken. Dat verzoek werd afgewezen door het Gentse hof van beroep, waardoor het proces kan hervatten. Wellicht zullen maandag conclusietermijnen en pleitdata afgesproken worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer