© jtp

Vier jaar cel gevorderd voor beschieten van woning beruchte portier in Wilrijk

Het openbaar ministerie heeft woensdag vier jaar cel gevorderd tegen twee Nederlanders die vervolgd worden voor een aanslag in het Antwerpse district Wilrijk. Een van hen had op een woning geschoten, terwijl de andere alles moest filmen.

blg
Bron: BELGA

Op 3 april 2022 werd rond 4.40 uur ‘s nachts een schot gelost op de voordeur van een woning aan de Boomsesteenweg. “De familie D. is gekend voor drugshandel en was een week eerder al het target van een brandstichting”, stelde de procureur. Het gebruikte vuurwapen werd door de schutter gedumpt en werd later door spelende kinderen gevonden. 

LEES OOK. Woning ex-buitenwipper discotheek Zillion beschoten, berucht figuur in Antwerps crimineel milieu

Telefonie-onderzoek, ANPR-camerabeelden en DNA-onderzoek leidden naar twee Nederlanders. Luciano H. bekende dat hij geronseld werd om op de woning te gaan schieten. De naam van zijn opdrachtgever weigerde hij te noemen. Hij zei dat hij bedreigd werd en ontkende dat hij geld had ontvangen. 

“Beklaagde is gekend voor achttien vermogensdelicten, waarbij soms ook geweld werd gebruikt. Hij lijkt me dus niet het type dat snel onder de indruk is van dreigementen”, zei de procureur. Luciano H. zat ruim een jaar in voorhechtenis. Zijn advocaat pleitte voor een milde straf. 

Yahrizio V. verklaarde dat Luciano H. hem had meegevraagd zonder te zeggen wat ze gingen doen. Hij had alleen verteld dat het iets leuk was en dat hij hem moest filmen. Pas toen H. het schot loste, besefte hij waar hij bij betrokken was geraakt. Zijn advocaat pleitte voor de vrijspraak. 

De bewoner van het beschoten pand stelde zich burgerlijke partij en eist namens zijn gezin 6.073 euro materiële en 7.500 euro morele schadevergoeding. Hij ontkende dat hij iets met drugs te maken had. “Ik vraag me af waar de procureur dat vandaan haalt. Meer dan twintig jaar geleden werkte ik als portier in het nachtleven. In dat kader ben ik veroordeeld geweest, maar nooit voor drugs.” Vonnis op 8 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen