© Mercedes F1 team

Lewis Hamilton tijdens GP van Duitsland verkozen tot 'Driver of The Day'

Lewis Hamilton is tijdens de spectaculair verlopen GP van Duitsland verkozen tot 'Driver of The Day'.

F1journaal.be

Op zaterdag moest Hamilton toch een mentale uppercut incasseren nadat hij tijdens de kwalificatie zijn wagen aan de kant moest zetten. De Brit moest daardoor de race van op de veertiende plaats op de grid aanvatten maar dat weerhield hem er niet van om uiteindelijk alsnog de overwinning te claimen.

In een spectaculair verlopen race op de Hockenheimring profiteerde Hamilton optimaal van het erg kostbare foutje van wk-rivaal Sebastian Vettel om het maximaal aantal punten te veroveren en de leiding te grijpen in de wk-tussenstand.

Van op de veertiende plaats moeten vertrekken en te midden van moeilijke weersomstandigheden alsnog de overwinning behalen, dat wisten ook de F1-fans duidelijk te appreciëren want ze verkozen Hamilton voor de tweede race op rij tot 'Driver of The Day'. Het is de derde keer dit seizoen dat Hamilton die eer te beurt valt.

Overzicht winnaars 'Driver of The Day-award':GP van Australië: Fernando AlonsoGP van Bahrein: Pierre GaslyGP van China: Daniel RicciardoGP van Azerbeidzjan: Charles LeclercGP van Spanje: Lewis HamiltonGP van Monaco: Daniel RicciardoGP van Canada: Sebastian VettelGP van Frankrijk: Sebastian VettelGP van Oostenrijk: Max VerstappenGP van Groot-Brittannië: Lewis HamiltonGP van Duitsland: Lewis Hamilton

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1