Dennis Rodman wil op eigen houtje een nucleaire oorlog tussen Noord-Korea en de VS voorkomen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ex-Chicago Bull, Dennis Rodman, is mogelijk de enige westerling die de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un tot zijn persoonlijke vriendenkring mag rekenen. En wel om die reden wil hij optreden in de uiterst vijandige relaties tussen de VS en Noord-Korea. “Het is mijn taak om ons met hen te verbinden”, aldus de flamboyante ex-Bull tijdens ‘The Late Show with Stephen Colbert’.

adm

Colbert steekt verstaanbaar van wal met het statement: “Ik veronderstel dat jij bijzonder high bent momenteel”. Rodman droeg dan ook een t-shirt met een foto van hemzelf, Trump en Kim Jong-Un. Boven de bizarre collage stond een schaamteloze plug voor een nieuwe cryptomunt die zich voornamelijk richt op de cannabis-industrie.

© BELGAIMAGE

De Chicago Bull is sinds 2013 vijf keer naar Noord-Korea gereisd. “Om één of andere reden vindt hij (Kim Jong-Un nvdr.) me sympathiek”, aldus Rodman. “Hij vertrouwt me. Toen ik daar voor de eerste keer kwam om hem te ontmoeten zei hij: ‘Meneer Rodman, kunnen we u vertrouwen?’ Ik antwoordde: ‘Uiteraard’. En hij geloofde me.”

Gedeelde liefde voor de Bulls, van vader op zoon

Het is een publiek geheim dat Kim Jong-Un en wijlen Kim Jong-Il, beide grote fan zijn van de Chicago Bulls, dat werd voor het eerst onthuld in The Vice Guide to North Korea. In de documentaire is te zien hoe een basketbal, getekend door alle toenmalige Chicago Bulls, mogelijk Kim Jong Ils meest geliefde trofee is.

Vermoedelijk heeft hij zijn liefde voor het legendarische team doorgegeven aan zijn zoon. Tot daar klopt het plaatje, een excentrieke dictator met een onverklaarbare passie voor basketbal en flamboyante Chicago Bull die ooit de lakens deelde met Madonna en recent nog opschepte over het aantal keer hij zijn penis brak tijdens wilde vrijpartijen.

Moorddadige, maniak van een dictator

De hamvraag is echter, volgens Colbert: “Waar heb je het in godsnaam over, als je spreekt met een moorddadige maniak van een dictator?” Volgens Rodman zeker niet over “politiek”, dus houden beide heren het iets meer casual: “We spreken over basketbal. In Zwitserland heeft hij veel basketbal gespeeld. Ik oordeel niet op basis van kleur of afkomst, op het einde van de dag zijn we allemaal mensen”, aldus nog Rodman.

© AFP

En wat met de ‘olifant in de kamer’? Met name: de Noord-Koreaanse nucleaire dreiging? Volgens Rodman wil Kim Jong-Un (Kim voor de vrienden, gokken we) “geen oorlog”. “Ik zou je graag meenemen naar daar, opdat je eens gewoon zou kunnen luisteren. Hij is meer kind, dan wat anders. De erfenis van zijn vader en grootvader hebben hem in die positie geduwd, maar hij wil wel dingen veranderen. Hij heeft al veel hervormingen doorgevoerd.”

Geen “politiek, dat is mijn taak niet”

“Ik bespreek geen politieke zaken met hem. Het is mijn taak ons met hen te verbinden. Mensen zeggen me soms dat ik de VS heb verraden. Dat is niet waar, ik probeer de relaties te ontdooien, enkele deuren op een kier te zetten zodat er een minimum aan communicatie mogelijk wordt.”

Colbert concludeert dat Rodman vermoedelijk “heel erg high” was tijdens het interview.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen