© BELGA

Lof van tegenstander AA Gent, maar geen punten voor sterk Westerlo: “Deze wedstrijd hadden we kunnen winnen”

Westerlo -

Hein Vanhaezebrouck was onder de indruk van Westerlo en gooide na afloop zelfs een open doekje. Maar het was wel leider AA Gent dat met de drie punten ging lopen. “We verdienden absoluut meer”, herhaalde Bart Goor het refrein van de laatste weken.

Bart D’haene

LEES OOK. Westerlo gaat strijdend en met het kleinste verschil onderuit tegen AA Gent

Westerlo nam een vliegende start in de Gentse Planet Group arena. Na nauwelijks één minuut devieerde Lucas Stassin een schot van Allahyar Sayyadmanesh in doel. En drie minuten later was er een uitstekende Davy Roef nodig om Stassin van een tweede doelpunt te houden. “Dit was gewoon een heel goed Westerlo”, stak Hein Vanhaezebrouck zijn bewondering niet onder stoelen en banken. “Scherper dan mijn team en met heel veel kwaliteit in het begin van de wedstrijd. De spitsen van Westerlo wonnen zeventig procent van de duels en de verdedigers van onze tegenstander wonnen op hun beurt ook zeventig procent van de duels tegen mijn spitsen.”

‘Comedy Capers’

Helaas voor de bezoekers werden twee fouten (foutjes) ook cash betaald en boog AA Gent in nauwelijks twee minuten de achterstand om in een voorsprong. Gandelman verlengde een vrije trap met de achterkant van zijn hoofd in doel en de tweede thuistreffer had een groot Comedy Capers-gehalte. Eerst ging Arthur Piedfort opzichtig onder een diepe bal van Tarik Tissoudali door en in de fase daarop botsten Ravil Tagir en Nick Gillekens op elkaar. Tot overmaat van ramp trapte Tagir de bal pardoes tegen Matisse Samoise die voor open doel niet meer kon missen. “We belonen onszelf niet en die kleine foutjes – bij stilstaande fases – werden afgestraft”, sakkerde Bart Goor.

© Isosport

Een alomaanwezige Nicolas Madsen scoorde nog wel de gelijkmaker. Maar met de inbreng van Julie De Sart – op de bank gestart omdat hij al twee gele kaarten heeft – trok AA Gent het laken naar zich toe. Snel na zijn invalbeurt verraste hij met een vervelend schot Gillekens en die achterstand konden de Kemphanen niet meer ophalen. “Op basis van onze voortreffelijke eerste helft, hadden we deze wedstrijd perfect kunnen winnen”, vertelde Lucas Stassin die samen met zijn ploegmaats het veld onder een striemend fluitconcert verliet.

Fluitende Gentse fans

“Dat had niets met onze prestatie en de overwinning van AA Gent te maken, maar alles met ons gelijkspel tegen RC Genk in de laatste wedstrijd van de competitie. De fans van Gent hebben dat gelijkspel duidelijk niet verteerd en nemen het ons nog steeds kwalijk. We moeten het ons niet aantrekken”, hechtte Stassin er niet te veel belang aan.

“Als je twee keer scoort op verplaatsing, met ook nog een bal op de paal van Alcocer en twintig keer op doel trapt, moet je minstens altijd een gelijkspel afdwingen. Met aanvallend voetbal waarbij we onze opponent onder druk hebben gezet. Daarom ben ik zo ontgoocheld en vind ik het jammer voor mijn spelers. Al moet ik wel toegeven dat we het in de tweede helft moeilijker kregen en AA Gent slim tussen de lijnen speelde”, pikte Bart Goor in.

LEES OOK. Nieuwe ontgoocheling (en een fluitconcert) voor Westerlo in Gent: “We hadden zelfs kunnen winnen”

Hein Vanhaezebrouck besefte op zijn beurt dat dit niet de beste prestatie van zijn team was. “We hadden deze wedstrijd nooit onder controle, speelden heel onrustig en deze wedstrijd kan je ook verliezen. Over het resultaat mogen we zeker niet klagen.”