Meer dan 25 jaar zat Roos Van Acker bij StuBru.
Foto: VRT

De Tijdloze zonder vertrouwde stem: Roos Van Acker verlaat VRT voor Willy

Roos Van Acker, De Tijdloze-stem en vaste waarde bij De Tijdloze 100, stapt over naar radiozender Willy. Daar kruipt ze vanaf eind augustus als dj achter de microfoon. Dat maakt DPG Media bekend. "Ik kijk met weemoed terug", zegt Van Acker.

Van Acker verlaat het digitale kanaal De Tijdloze en de VRT, waar ze de voorbije jaren aan verschillende programma's heeft meegewerkt. Van Acker telde jarenlang ook af op eindejaar met De Tijdloze 100 (de 100 beste platen aller tijden volgens de luisteraar).

"Het is voor mij tijd geworden voor een nieuw avontuur en om uit de comfortzone te stappen. Dat is pas echt rock-'n-roll ! Het lijkt me heerlijk om te mogen meebouwen aan dat stoere station en voortaan ook deel te mogen uitmaken van de Willy-bende. Ik kijk met weemoed terug, maar vol goesting vooruit", zegt Van Acker.

Roos Van Acker begon als zangeres bij de groep Eden, maar werd al snel opgemerkt door zender TMF, waar ze als veejay aan de slag ging. Niet veel later startte ze bij Studio Brussel om daar meer dan 25 jaar te blijven.

Daarnaast was Roos op het scherm te zien als host in programma's als 'Expeditie Robinson' en 'Peking express' op het toenmalige VT4, en in 'Uit de Kast' op VTM. Sinds 2016 geeft ze les aan de hogeschool Thomas More Mechelen.

Meest gelezen