Direct naar artikelinhoud
Gezondheid

Amazon stort op veroveringstocht in gezondheidszorg

Het logo van technologiereus Amazon.Beeld REUTERS

Amazon wil zich op de gezondheidszorg gooien. Nadat de technologiereus eerder deze zomer de licentie aankocht om in 50 Amerikaanse staten medicijnen te verkopen, heeft het bedrijf nu topcardioloog Maulik Majmudar aan zich kunnen binden.

Wat de vooraanstaande hartspecialist Maulik Majmudar precies zal doen bij Amazon, is nog onduidelijk. Maar de rekrutering van de dokter is een teken aan de wand dat de technologiereus veel potentieel ziet in de gezondheidszorg. 

Majmudar werkte bij het Healthcare Transformation Lab in het ziekenhuis van Massachusetts, een afdeling die al jaren nadenkt over hoe technologie de gezondheidszorg kan helpen innoveren.

Voorgesorteerde pillen

In juni van dit jaar kondigde het bedrijf van Jeff Bezos nog aan dat het de onlineapotheek PillPack had overgenomen. De webshop heeft een licentie om in 50 Amerikaanse staten medicijnen te verkopen. Het bedrijf wil voorgesorteerde medicijnen leveren. Dat moet het leven van mensen die verschillende pillen per dag nemen, vergemakkelijken.

Daarnaast is Amazon een eigen label voor medicatie aan het uitrollen en werkt het aan een dienst die dokters, tandartsen en ziekenhuizen beter moet bevoorraden met medisch gereedschap. Het is nog niet duidelijk of Amazon gelijkaardige diensten wil uitrollen in Europa.