Alles begon met een modeshow waarin leerlingen hun kleurrijke kledij uit Afghanistan, Marokko en Somalië toonden.© BS ’t Park

Knap initiatief: basisschool ’t Park toont eigen diversiteit tijdens letterlijk gesmaakte cultuurmarkt

Oostmalle -

Basisschool ’t Park in Oostmalle hield dinsdagnamiddag haar eerste cultuurmarkt met allerlei hapjes uit de hele wereld. Er kon ook gedanst worden en er was een modeshow waarin leerlingen hun kleurrijke kledij uit Afghanistan, Marokko en Somalië toonden.

Alle leerlingen van klein tot groot konden proeven van de diversiteit die basisschool ’t Park te bieden heeft.

De Sint-Jorisgilde uit Oostmalle gaf een fantastisch volksdansoptreden en leerde de kinderen de juiste pasjes aan.

Een ander hoogtepunt was het henna schilderen. De leerlingen stonden in de rij om hun handen en armen te laten versieren met namen en tekeningen.

Brusselse wafels zoals in de stripalbums over Nero van Marc Sleen.© RR

Daarnaast kon iedereen genieten van een indrukwekkend buffet met traktatie van een aantal enthousiaste ouders. Er waren Marokkaanse bladerdeegpakketjes gevuld met vis, heerlijke soep die door iedereen werd gesmaakt en Brusselse wafels met slagroom die als warme broodjes over de toonbank gingen. Surinaamse loempia’s en Indonesische hapjes zorgden voor een exotische toets, terwijl een Frans aperitief met bijzondere paté de smaakpapillen voorbereidde op de zoetigheid die nog zou volgen. De Oekraïense chocolade- en citroencake bleek een favoriet onder de kinderen, die zichtbaar genoten van iedere hap.

Chocolade- en citroencake uit Oekraïne.© BS ’t Park

De cultuurdag was meer dan alleen eten en dans. “Het was een viering van de diverse achtergronden van onze leerlingen, respect voor elkaar en een kans voor iedereen om iets nieuws te leren en te waarderen. Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de kinderen waren aanstekelijk en zorgden voor een onvergetelijke ervaring. Hier werd een traditie gestart”, aldus Ann Verhelle en Emmanuela Vervoort, het directieteam van basisschool ’t Park.

De Sint-Jorisgilde demonstreerde Vlaamse volksdansen.© BS ’t Park

De hennastand was populair.© BS ’t Park

Jammie, Marokkaanse bladerdeeghapjes met zeevruchten en mosselen.© BS ’t Park

Marokkaanse bladerdeeghapjes gevuld met vis.© BS ’t Park

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners