© JAA

Kerkplaats voorlopig nog bezet gebied

De Kerkplaats is momenteel ingenomen door stratenmakers. Op 10 juni zou het plein opnieuw klaar voor gebruik moeten zijn.

jan auman

Het regenweer van maart heeft ervoor gezorgd dat de arbeiders tegen een achterstand van zowat een week aankijken. Intussen zijn de voetpaden rond de Kerkplaats wel volledig aangelegd, al is er hier en daar nog wat afwerking nodig. “Ook het deel voor de ingang van het gemeentehuis is in uitvoering”, aldus schepen van Openbare Werken Bart Van Scharen (N-VA). “Deze week worden de bushokjes geplaatst.”

Op het middenplein zijn de beruchte kasseitjes van slechte kwaliteit nu opgebroken en wordt alles klaargemaakt om binnen twee weken te starten met de aanleg van de nieuwe klinkers. De zieke boom is weggehaald en wordt vervangen.

“De aannemer doet er alles aan om de verloren tijd in te halen, zodat de aanleg op 10 juni af kan zijn”, weet Van Scharen. Het plein blijft dus nog even onbruikbaar. De kermiskramers en hun klanten worden de eerste gebruikers.

Dat is meteen een goede test voor de nieuwe straatstenen. De slechte toestand van de vorige exemplaren was aanleiding voor een jarenlang aanslepend conflict tussen de ontevreden gemeente, aannemer Nijs, ontwerper Igean en leverancier van de bestrating Van Camp. Pas eind vorig jaar kwam het tot een dading tussen alle partijen, met deze ingreep tot gevolg. De gemeente betaalt daarom slechts 200.000: enkel de kostprijs van de nieuwe stenen.