Miss Victoria entertaint het dienstencentrum van Linkeroever.© Margot De Clercq

Dragshow in dienstencentrum Linkeroever: “Op die benen zouden de meeste vrouwen jaloers zijn”

Linkeroever -

Drie dragqueens gaven woensdag alles van zichzelf in een middagshow in het dienstencentrum Louis Paul Boon. De show was meteen uitverkocht en hoewel sommige toeschouwers nog even moesten wennen, zwierden ze nadien ook de armen enthousiast in de lucht.

Margot De Clercq

In het dienstencentrum in de Louis Paul Boonstraat op Linkeroever verzamelden 130 mensen voor een dragshow. Slechts enkele vingers gaan de lucht in na de vraag van gastvrouw Miss Lucifer wie al zo’n show heeft gezien. Toch lijken de meeste toeschouwers bij de eerste nummers nogal ingetogen en afwachtend.

Aan de tafel van de organisatoren zit de sfeer er wel meteen in. Marita: “Met behulp van Nancy en Pierre en iedereen van de LO Bastards organiseren wij met de bewonersgroep HELO uiteenlopende, culturele activiteiten. Het is nu de derde keer dat Sandra van het dienstencentrum ervoor zorgde dat het hier kan doorgaan. Het was meteen uitverkocht dus we organiseren een tweede show op 12 augustus in woon-zorgcentrum Regatta.”

Na enkele nummers is het publiek ontdooid en draait Serge zijn stoel uitnodigend in de richting van de dames. Hij en zijn tafelgenoten zijn onder de indruk. “De kleding is ongelooflijk. Hun zwierige jurken tonen hun mooie benen, waarop de meeste vrouwen jaloers zouden zijn.”

Dat beamen Danielle en Yvonne volmondig. “De muziek is volledig onze stijl. Ook de manier waarop ze de nummers brengen, vind ik knap gedaan.” “Niets aan te merken op hun karaokekunsten, ze lipsyncen perfect”, pikt Serge in.

Fantastisch publiek

De dragqueens Miss Victoria, Miss Lucifer en Loulou Bijou komen met elk nummer wat losser en paraderen tussen de tafels. “Het is een fantastisch publiek. In de veertig jaar dat ik optreed als Miss Lucifer, kom ik al zeker 35 jaar in verschillende dienstencentra. De muziek is een beetje aangepast aan het publiek, maar zelfs moderne uptempo nummers kennen ze vaak. Zolang ze maar hun armen in de lucht kunnen zwieren.”

“Sommige mensen weten totaal niet wat hen te wachten staat en werden overhaald om mee te komen. Na de show zie je dan dat ze enorm veel plezier hadden en opnieuw zouden meekomen.”

Miss Lucifer houdt van het enthousiaste publiek in dienstencentra.© Margot De Clercq

Sandra, Nancy, Pierre en Marita organiseerden samen de dragshow.© Margot De Clercq

Serge geniet van de aandacht tijdens de act van Miss Victoria.© Margot De Clercq

Ook de prachtige outfits en acts van Loulou Bijou vallen in de smaak.© Margot De Clercq

Ook de toeschouwers namen lustig filmpjes van de zwierige outfits.© Margot De Clercq

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners