© Marc Herremans

Politie vat dief die zich nacht lang verschool in poolhouse en nadien vluchtte met gestolen fiets

Sint-Niklaas -

De lokale politie van Sint-Niklaas heeft dinsdagochtend een dief gevat die zich na een achtervolging een nacht had verscholen in een poolhouse. Hij vertrok ‘s ochtends met de fiets van de eigenaar. Die alarmeerde de ordediensten, die de fietsende dief konden inrekenen. Hij blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist.

In de nacht van maandag op dinsdag vond een klopjacht plaats op een dief die op heterdaad betrapt werd bij een inbraak. De zoekactie, die plaatsvond op de velden rond recreatiedomein De Ster, leverde niets op. De agenten raakten het spoor bijster.

Dinsdagochtend alarmeerde een bewoner uit de buurt de politie dat er iemand de nacht had doorgebracht in zijn poolhouse. Hij stal er een fiets en sloeg ermee op de vlucht. De politie rukte opnieuw uit en kon deze keer wel de fietsende inbreker inrekenen.

Hij werd dinsdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste om de man aan te houden. Vrijdag moest hij voor de raadkamer verschijnen die zijn aanhouding bevestigde. Dat betekent dat hij minstens nog voor een maand achter de tralies zit. Dat wordt bevestigd door het parket. Die deelde eveneens nog mee dat hij wordt aangeklaagd voor twee diefstallen. Op zijn rooftocht stal hij namelijk niet alleen een fiets, maar ook nog een brommer die eigendom was van een pizzazaak. (pvs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER