Jongeman uit Kortemark valt door raam van hotel tijdens schoolreis in Turkije

© Google Street View

Diksmuide/Zarren -

Een leerling uit het zevende specialisatiejaar van de school ‘t Saam campus Cardijn in Diksmuide maakte donderdagavond een val door een raam tijdens een achtdaagse studiereis in Turkije. De jongen zou volgens eerste berichten geen breuken hebben opgelopen.

Daron Mertens

De leerlingen van het zevende specialisatiejaar zijn sinds donderdag in het Turkse Alanya voor een achtdaagse studiereis. Voor een van de leerlingen, een jongeman uit Zarren (Kortemark), liep het de eerste avond mis.

“Samen met campusdirecteur Bart Laleman zijn een vijftigtal leerlingen sinds donderdag aangekomen in hun hotel in Alanya”, aldus technisch directeur Tommy Es. “Een leerling viel donderdagavond echter om een onduidelijke reden door een raam. De omstandigheden ken ik voorlopig niet, want het is zeer moeilijk om mensen te bereiken. Het contact loopt enkel via WhatsApp, aangezien de verbinding zeer slecht is. Er is in ieder geval een leerkracht aanwezig bij de jongen in het ziekenhuis.”

De jongen zou bij het voorval geen breuken hebben opgelopen. “Het zou eerder gaan over wat vleeswonden. Vermoedelijk zou het beperkt blijven tot 24 uur in het ziekenhuis, maar dat kan ik nog niet bevestigen. Het is voorlopig de eerste keer dat we zoiets meemaken, gelukkig. De andere leerlingen kunnen hun reis verderzetten.”

LEES OOK. Bekijk hier het nieuw ontwerp voor fusieschool ’t Saam: “Willen parkgevoel creëren voor de leerlingen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen